ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζερβός: Αναδιάρθρωση τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά από το 2011

09:18 - 15 Δεκ 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Το θέμα της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, που θα ισχύσει από το 2011, και που για άλλες κατηγορίες καταναλωτών θα σημάνει αυξήσεις και για άλλες μειώσεις, θα αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού. Την τοποθέτηση του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, θα εγκρίνει σήμερα η γενική συνέλευση της επιχείρησης, που σημαίνει ότι ο κ. Ζερβός αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Το ζήτημα των τιμολογίων ετέθη προς τον κ. Ζερβό και από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη συνάντηση που είχε μαζί του, όπου και του επισημάνθηκε ότι από τις 32 κατηγορίες τιμολογίων της επιχείρησης, σήμερα μόνο οι 6 καλύπτουν το κόστος τους, ενώ τα υπόλοιπα είναι ζημιογόνα.

Παγωμένα τιμολόγια το 2010

Να επισημανθεί ότι παρ' ότι το 2010 τα τιμολόγια ηλεκτρικού θα παραμείνουν παγωμένα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αλλά και της αρμόδιας υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη στη Βουλή, ωστόσο από το 2011 και μετά θα επιδιωχθεί να ισχύσουν τιμολόγια που να αντικατοπτρίζουν το κόστος. Μια τέτοια αναδιάρθρωση, που πιθανότατα θα σημάνει και αυξήσεις για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, μεταξύ των οποίων και για τους οικιακούς, εξετάζεται να ανατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Αμεση προκήρυξη διαγωνισμών για 2 λιγνιτικές μονάδες

Επίσης η ΓΕΝΟΠ, έθεσε στο νέο πρόεδρο της ΔΕΗ το ζήτημα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση προκήρυξη διαγωνισμών για την κατασκευή των νέων λιγνιτικών μονάδων στους ΑΗΣ Μελίτης (Φλώρινα) και Πτολεμαϊδας. Σε ότι αφορά στις ανανεώσιμες πηγές και με δεδομένο ότι ο νέος επικεφαλής της επιχείρησης, προέρχεται από το χώρο των αιολικών, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ εμφανίστηκαν σύμφωνοι με το αναπτυξιακό σχέδιο, καθώς από το 2013 η επιχείρηση θα επιβαρύνεται με 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων.

Ο Ενεργειακός
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.