ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H ΔΕΗ αγοράζει αλλά δεν αγοράζεται...

12:10 - 22 Ιουν 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΙ έλληνες επενδυτές «σνομπάρουν» την μετοχή της ΔΕΗ γιατί προφανώς δεν την θεωρούν επενδυτικά «σεξυ». Η χρηματιστηριακή της αξία σήμερα δεν ξεπερνά τα 4,5 δις Ευρώ όσο δηλαδή αξίζουν μόνον οι ...πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

Χθες ανακοινώθηκε επισήμως πως το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Βουλγαρίας έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για να εξαγοράσει η ΔΕΗ το 100% του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης που διεκόπη πέρυσι. Η ΔΕΗ θα πληρώσει μόλις 105,3 εκατ. Ευρώ σε μια ήδη λειτουργούσα μονάδα παραγωγής ρεύματος με εξασφαλισμένη ζήτηση και προφανείς συνέργειες από τη διαχείριση των εισαγωγών-εξαγωγών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Σε άλλες εποχές αυτή η είδηση θα είχε πυροδοτήσει ολόκληρο το χρηματιστήριο. Σήμερα απλώς πέρασε στις «μέσα σελίδες» των εφημερίδων. Σε λίγο καιρό που στην Ελλάδα θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού μας συστήματος, η ΕΝΕΡΓΕΙΑ θα αποτελεί πάλι πρώτο θέμα στις οικονομικές εξελίξεις...Και τότε το σημερινό Ρ/Ε 19 με βάση τα κέρδη του 2007, απλώς θα φαίνεται μικρό...

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.