ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Motoil Oil προτιμούν έναντι των ΕΛΠΕ οι ML, UBS, Credit Suisse

09:35 - 31 Αυγ 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την ουδέτερη στάση της απέναντι στη μετοχή της Ελληνικά Πετρέλαια διατηρεί η Merrill Lynch, καθώς, όπως επισημαίνει, η εξασθένιση των περιθωρίων στα καύσιμα επισκιάζει τις προοπτικές της εταιρείας.

Η Merrill Lynch επισημαίνει πως με τη μετοχή των ΕΛΠΕ να διαπραγματεύεται σε premium14% έναντι των ανταγωνιστών της, προτιμά τις Neste Oil και Motor Oil.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, αυτά ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch, αλλά 12% καλύτερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

Ο οίκος επισημαίνει πως και το πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών προχωρά καλά.

Από την πλευρά της, η UBS συστήνει την αγορά τόσο των ΕΛΠΕ όσο και της Motor Oil, με στόχο τα 12,3 ευρώ και τα 26 ευρώ αντίστοιχα, όμως, εκφράζει προτίμηση για τη δεύτερη.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η  Motor Oil ανακοίνωσε μεγέθη κατά 9% υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες προβλέψεις κατά 13%.


Η UBS μειώνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Motor Oil για το διάστημα 2006-2010 κατά 2% και αυξάνει το στόχο για τα κέρδη των ΕΛΠΕ για το 2006 κατά 7%. Ωστόσο, οι προβλέψεις για τα κέρδη της τελευταίας για το 2007 μειώνονται σχεδόν κατά 20%.

Οι αναλυτές της Credit Suisse επισημαίνουν πως τα μεγέθη των ΕΛΠΕ για το β΄ τρίμηνο ήταν κατά 6% υψηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδών προ φόρων και 5% χαμηλότερα του στόχο στα καθαρά κέρδη.

Από την τηλεδιάσκεψη οι αναλυτές συμπεραίνουν πως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του α΄ εξαμήνου ήταν χαμηλότερες του εκτιμήσεων.

Ο οίκος μειώνει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 στα 0,83 ευρώ από 0,87 ευρώ, λόγω των αδύναμων περιθωρίων. Παράλληλα, εκτιμά πως άλλες πετρελαϊκές προσφέρουν καλύτερη αξία, για αυτό και αναμένει πορεία κατώτερη της αγοράς από τα ΕΛΠΕ, με στόχο τα 11,2 ευρώ.

Σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα ΕΛΠΕ προχώρησε και η Goldman Sachs, έπειτα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χαμηλότερων των προσδοκιών του οίκου.

Ειδικότερα, οι αναλυτές μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή των ΕΛΠΕ, κατά 3% για το 2006 και κατά 1,5% για το 2007.

Συνεπώς, μειώνουν και κατά 2% την τιμή στόχο, στα 10,4 ευρώ, διατηρώντας ουδέτερη στάση για τα ΕΛΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.