ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε. Μυτιληναίος στο ΒΒC: Στην Ελλάδα ζούμε μία ήσυχη επανάσταση κι αυτό δεν έχει γίνει γνωστό

17:31 - 15 Οκτ 2012 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ε. Μυτιληναίος στο ΒΒC: Στην Ελλάδα ζούμε μία ήσυχη επανάσταση κι αυτό δεν έχει γίνει γνωστό
Τι είπε ακόμα o πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος για ΦΑΓΕ και Coca Cola.

“Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια «ήσυχη» επανάσταση, η οποία αφορά στον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα, έχοντας πλέον ξεπεράσει τη λογική του υπερκαταναλωτισμού και του σπάταλου lifestyle του παρελθόντος, το οποίο τροφοδοτούταν επί σειρά ετών από τα τεχνητά πολύ χαμηλά επιτόκια”. Αυτά μεταξύ άλλων, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος κ. Ε. Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο BBC.

 

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει έξοδος από την κρίση, αν η Ελλάδα δεν γυρίσει στην ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον ίδιο, “για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη χρειάζεται να εισέλθουν κεφάλαια, αλλά τα επενδυτικά σχήματα «φεύγουν» από τη νότιο Ευρώπη λόγω του ρίσκου, το οποίο οφείλεται κυρίως στις Ευρωπαϊκές πολιτικές. Αν η εποπτεία των Τραπεζών στην Ευρωζώνη «περάσει» στην ΕΚΤ, τότε μπορεί η ιδία η ΕΚΤ να παράσχει πανευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων όποτε και τα κεφάλαια θα ανακατανεμηθούν υπέρ του Νότου για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάπτυξη”.

 

Ο κ. Μυτιληναίος είπε ακόμα ότι δεν αποτελεί λύση για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ. Σημείωσε πως, “το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό, αλλά αφορά στο σύνολο τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωζώνη”.

 

Ερωτηθείς σχετικά για την απόφαση της ΦΑΓΕ και της Coca Cola να αλλάξουν έδρα από την Ελλάδα στο εξωτερικό, είπε ότι, “η αποχώρηση των Εταιρειών όπως η Coca-Cola και η ΦΑΓΕ είναι αρνητική μόνο ως προς τη σημειολογία της. Το βασικό είναι ότι οι μεγάλες αυτές εταιρείες κρατάνε την παραγωγή τους στην χώρα. Μετακινούν την έδρα τους για λόγους που, όπως διάβασα στις ανακοινώσεις τους, έχουν να κάνουν κυρίως με την προσέλκυση χρηματοδότησης, πρόβλημα που έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.