ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέψεις για «σπάσιμο» της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη WSJ

15:05 - 01 Φεβ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκέψεις για «σπάσιμο» της ΔΕΗ, σύμφωνα με τη WSJ
Η Ελλάδα απεργάζεται σχέδια για να σπάσει τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να τονώσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θέλει να «τρέξει» η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται το σπάσιμο της εταιρείας και η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» με στόχο το 1/3 περίπου της περιουσίας (ποσοστό αντίστοιχο με το μετοχικό κεφάλαιο που ελέγχει το Δημόσιο) να αυτονομηθεί και να πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές. Η κυβέρνηση παράλληλα θα αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τη συρρικνωμένη πλέον μητρική.

Το σχέδιο είναι υπό εξέταση, σύμφωνα με αξιωματούχο, και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην τρόικα τις επόμενες ημέρες, ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

 

Με τη κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ να είναι στο 1,5 δισ. ευρώ, το κυβερνητικό επιτελείο πιστεύει ότι το νέο,μικρότερο σχήμα θα αξίζει αρκετά εκατ. ευρώ, με το ποσό να μην είναι εύκολο να καθοριστεί αν δεν κλείσουν οι λεπτομέρειες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Σημειώνεται ότι το αίτημα για άνοιγμα της αγοράς ενέργειας είναι κάτι το οποίο υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζεται από τους κοινοτικούς κανόνες της Ένωσης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 01 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.