ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακή Σφήνα στη μάχη για τα ευρυζωνικά

12:25 - 29 Σεπ 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έκπληξη από την Κύπρο στο μεγάλο έργο των ευρυζωνικών υποδομών της περιφέρειας ύψους 210 εκατ. ευρώ. Η πρώτη προσφορά που κατατέθηκε ήταν εκτός των «φαβορί» για συμμετοχή στο έργο μαμούθ, και ήταν από την ΑΤΗΚ, της Κύπρου. Η υποβολή προσφορών συνεχίζεται μέχρι τις 4:00 το απόγευμα και ως δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή των Forthnet, Τellas και HellasOnLine. O μεγάλος απών θα είναι ο ΟΤΕ, για τον οποίο η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού ήταν αρνητική στη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο έργο.

Εφόσον οι προαναφερόμενες εταιρείες προσέλθουν στο σχετικό διαγωνισμό που ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες, η ζήτηση για την ανάπτυξη αν και οριακή κρίνεται ικανοποιητική. Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση υλοποίησης του έργου απαιτεί τουλάχιστον 3 παίκτες για να υπάρξει κάλυψη όλων των περιοχών που ορίζουν οι προδιαγραφές του έργου.

Aγνωστο ακόμη είναι -λίγες ώρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος- αν θα συμμετάσχει η Cosmoline, η οποία πρόσφατα απέκτησε άδεια Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης, ενώ είναι σίγουρο ότι δεν συμμετέχουν στο έργο οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες και η Q-Telecom, για τις οποίες οι φήμες τους έφεραν ως υποψηφίους.

Η Q-Telecom ήδη υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες δείχνουν να εστιάζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.