ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ από την Άλκο Ελλάς

13:15 - 29 Απρ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς 1,25 Kwp, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε η εισηγμένη εταιρεία Άλκο Ελλάς ΑΒΕΕ.

Ειδκότερα, ολοκληρώθηκε (οριστική σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ) η επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού 498,2 Kwp επί της στέγης του εργοστασίου της, στην θέση Κύριλλο στον Ασπρόπυργο και της θυγατρική της κατά 99% Αλκήτας Ενεργειακή – Ε.Ζουμπουλίδου & ΣΙΑ ΕΕ στη θέση Κοτρώνι του Δήμου Αφιδνών του νομού Αττικής, ισχύος 749,11 Kwp (προσωρινή σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΗ).

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς και ως εκ τούτου μεταβίβασε στην αξία κτήσεως τους (990 ευρώ) τέσσερες από θυγατρικές της που έχουν τον ανωτέρω σκοπό και βρίσκεται στην διαδικασία μεταβίβασης των υπολοίπων έξι.

 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εταιρεία Althra Energy ΕΠΕ, (θυγατρική της Αλουμίνιο Θράκης ΑΕ) και η Groupal Enargy ΕΠΕ, (θυγατρική της Γκρουπάλ Γκρουπ Αλουμίνιο Ελλάς ΑΒΕΕ), με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους, δεν θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεων τους σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς αλλά θα λυθούν και θα τεθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.