ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έπεσαν οι υπογραφές στο deal ΔΕΣΦΑ - TAP

12:03 - 03 Ιουλ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έπεσαν οι υπογραφές στο deal ΔΕΣΦΑ - TAP
Συμφωνία συνεργασίας με τον αγωγό TAP υπέγραψε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, TAP και ΔΕΣΦΑ θα συνεργαστούν στη λειτουργία και συντήρηση του αγωγού στο τμήμα του που θα βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.

Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει επίσης την επιθεώρηση των σημείων διασύνδεσης με το σύστημα αγωγών του ΔΕΣΦΑ για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού και της τεχνικής συνεργασίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤΑΡ θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα (Κήποι Έβρου) και θα καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και υποθαλάσσιου αγωγού στην Αδριατική. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει το 2014 και η ολοκλήρωση το 2018. Ο TAP επελέγη πρόσφατα από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν ως η βέλτιστη διαδρομή αγωγού για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

 

86DFAA17559C1C7E076359057F8684D7

 

Με αφορμή τη συμφωνία με τον ΔΕΣΦΑ, ο Rikard Scoufias, διευθυντής του TAP για την Ελλάδα, τόνισε ότι αυτή επιτεύχθηκε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης με τον ΔΕΣΦΑ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχή υλοποίηση των σχεδίων του TAP στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.