ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα και θέσεις εργασίας φέρνει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας

23:01 - 01 Αυγ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έργα και θέσεις εργασίας φέρνει το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας
H προσέλκυση αναπτυξιακών, αειφόρων πρωτοβουλιών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η παραγωγή νέου εθνικού πλούτου είναι ο στόχος της εθνικής μεταρρυθμιστικής χωρικής ανασυγκρότησης, επί του συνόλου της εδαφικής επικράτειας, που προωθείται άμεσα από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, αρχής γενομένης με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, , η επιχείρηση εθνικής μεταρρυθμιστικής χωρικής ανασυγκρότησης, θα συνοδεύεται από ένα ρεαλιστικό, επιχειρησιακό σχέδιο υλοποίησης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο μιας εθνικής συστράτευσης με όλες τις παραγωγικές, πνευματικές, επιστημονικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, «η υπέρβαση της σημερινής κρίσης της χώρας, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο εάν στηριχτούμε στα δύο μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η διαμόρφωση και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης χωρικής μεταρρυθμιστικής ανασυγκρότησης του συνόλου της επικράτειας, αποτελεί αναπτυξιακό στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί». Και σημείωσε ότι «η θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου χωρικού πλαισίου για την ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της χώρας, συνιστά μια κορυφαία δράση στήριξης του 1/3 του πληθυσμού και των αντίστοιχων οικονομικών δραστηριοτήτων της πατρίδας μας».

 

mn bvbxmcvxjckvjkxvnsfjklsfdjfndbdalbhae

Επίλυση των κενών και των ασυμβατοτήτων του εθνικού χωροταξικού πλαισίου

Ειδικότερα, η επιχείρηση εθνικής μεταρρυθμιστικής χωρικής ανασυγκρότησης πρόκειται να επιλύσει τα κενά και τις ασυμβατότητες του εθνικού χωροταξικού πλαισίου, των επιμέρους ειδικών χωροταξικών (ΑΠΕ, Βιομηχανίας κ.ά.), των περιφερειακών χωροταξικών και ασφαλώς των ρυθμιστικών σχεδίων Αθήνας - Αττικής, Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων μεγάλων και μικρότερων αστικών και περιαστικών κέντρων της χώρας, ενώ θα ενσωματώσει τα προεδρικά διατάγματα και τα διαχειριστικά σχέδια των περιοχών ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας.

 

athina628 020813

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ΠΕΚΑ απέστειλε ήδη στους έξι συναρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών / Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, το σχέδιο νόμου που αφορά στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Αττικής, ώστε το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να υπάρξει επικαιροποίηση και οριστικοποίηση των απόψεων και τομεακών πολιτικών των συναρμόδιων υπουργείων.

 

Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Αττικής να υιοθετηθεί από τη Βουλή εντός του 2013 και αφού προηγηθεί η επίσημη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους της αντίστοιχης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:26 - 02 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.