ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαντορίνη: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ της Τετάρτης

16:03 - 14 Αυγ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σαντορίνη: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ της Τετάρτης
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ενίσχυσης του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της Σαντορίνης, με τη διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας των τοπικών μονάδων παραγωγής αλλά και με τη μεταφορά γεννητριών στο νησί.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού παραγωγής στη Θήρα, συνολικής ισχύος περίπου 11.5 MW. Έτσι, η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού, αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε 22 MW.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θήρας τόσο το αρματαγωγό «Χίος» όσο και το εμπορικό πλοίο «Δήλος», τα οποία μεταφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 9 MW. Οι γεννήτριες μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού και από τις βραδινές ώρες αναμένεται να ενισχύσουν σταδιακά το ηλεκτροπαραγωγικό δυναμικό, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νησιού.

Επίσης, το επόμενο διήμερο αναμένεται η άφιξη άλλων δύο γεννητριών από τη Ρόδο, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η εφεδρεία της παραγωγικής ισχύος.

«Με τις εντατικές προσπάθειες του προσωπικού του σταθμού παραγωγής -το δυναμικό του οποίου έχει ενισχυθεί κατάλληλα- συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι διαδικασίες αποκατάστασης και του υπόλοιπου εξοπλισμού του σταθμού που είναι ακόμη εκτός λειτουργίας» αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της.

 

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες. 

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, θα ξεκινήσει έρευνα αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες μηχανές του σταθμού, κατά τη διαδικασία εκκίνησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Θήρας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

Η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του εργοστασίου της ΔΕΗ προχωρά. Ήδη, ενεργοποιήθηκε μία από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για να ενεργοποιηθούν και άλλες. Μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται το αρματαγωγό Χίος που μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, τεχνικούς και άλλον εξοπλισμό.

  • Η ηλεκτροδότηση, που αυτή τη στιγμή γίνεται εκ περιτροπής, τις επόμενες ώρες θα καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές. Υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες βραδινές ώρες η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών.
  • Για τους νεφροπαθείς, έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενημέρωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποιείται σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με κάθε δυνατό τρόπο.

«Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Σταθμού, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

» Παρακαλούμε για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

» Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού μέχρι την τελική αποκατάσταση του προβλήματος.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.