ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΔΕΣΦΑ βραχίονας επέκτασης της SOCAR στην ΝΑ Ευρώπη

00:01 - 06 Σεπ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο ΔΕΣΦΑ βραχίονας επέκτασης της SOCAR στην ΝΑ Ευρώπη
Με όχημα το ΔΕΣΦΑ σχεδιάζει η Socar να επεκταθεί στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με όσα είπαν στελέχη της αζέρικης εταιρείας με τη διοίκηση της ελληνικής εταιρείας.

Αιχμή για την επέκταση αυτή θα είναι η παροχή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση συστημάτων φυσικού αερίου και την ανάπτυξη μη ρυθμιζόμενων υπηρεσιών .
Η διοικητική ομάδα του ΔΕΣΦΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δρ. Πάνο Μαυροκέφαλο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο Δρ. Γιώργο Παπαρσένο ενημέρωσε τους Αζέρους αξιωματούχους για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του ΔΕΣΦΑ, την ανάδειξή του στην 7η πλέον κερδοφόρα ελληνική επιχείρηση για το 2012, την πρόοδο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τη λειτουργία της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου, τις παρεμβάσεις για τη διεύρυνση των εσόδων από μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες, καθώς και την προετοιμασία της εταιρείας για τη συνεργασία με Διαχειριστές άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Οι ενημερωτικές συναντήσεις εξελίχθηκαν, τόσο στα κεντρικά γραφεία του ΔΕΣΦΑ στο Χαλάνδρι όσο και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πάτημα και στη νήσο Ρεβυθούσα, όπου παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων και η δρομολογημένη επένδυση για τη δημιουργία τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης φυσικού αερίου στη νήσο.
Εκ μέρους της Socar, οι κύριοι Ανάρ Μαμάντοφ, Διευθυντής της Socar Georgia Gas, Νουρλάν Μουσταφάγιεφ, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης για τις Διεθνείς Δραστηριότητες της Socar και Τιμούρ Χουσεϊνοφ, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος της Socar στον τομέα των Οικονομικών Υπηρεσιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εικόνα της εταιρείας, τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς και για το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού.

gaz450 260413
Τα τρία στελέχη, που συνοδεύονταν από τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, ΑΕ κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον της Socar για την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΔΕΣΦΑ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι, όπως αναδείχθηκε και στην πρόσφατη ημερίδα του INOGATE με τη συμμετοχή Διαχειριστών από την Ε.Ε. και τις ανατολικές χώρες, η ελληνική εταιρεία αποτελεί πρότυπο για τους διαχειριστές των άλλων κρατών.

desfa610 050913
Στο πλαίσιο, δε, των συναντήσεων με τη Διοίκηση, έγινε γνωστό ότι η αναμενόμενη πρώτη συμφωνία διεθνούς συνεργασίας του ΔΕΣΦΑ, η οποία αφορά στην παροχή τεχνογνωσίας στο Διαχειριστή της Γεωργίας, αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν και θέματα που άπτονται της προετοιμασίας για την έλευση του Τop Μanagement της Socar στην Αθήνα, σε μία επίσκεψη που προγραμματίζεται για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, με αφορμή τις πρόσφατες συμφωνίες για την μεταβίβαση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ στην Socar.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:14 - 06 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.