ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαίνει μπρος το έργο τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο

11:58 - 13 Σεπ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την ολοκλήρωση των έργων τηλεθέρμανσης, προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ, σε Αμύνταιο, Λεβαία και Φιλώτα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αμυνταίου.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ένα άλλο μεγάλο όραμα για τηλεθερμάνσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμυνταίου με συστήματα βιομάζας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ανέθεσε την πρώτη σειρά μελετών, η εκπόνηση των οποίων είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των έργων.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των αναγκών των κατοίκων της περιοχής με τηλεθέρμανση και θα καταστήσει το Δήμο Αμυνταίου πιλοτικό Δήμο στη διαχείριση της θέρμανσης.

Η θέρμανση του συνόλου των οικισμών του Δήμου Αμυνταίου με συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα έχει αφενός το όφελος της μείωσης του κόστους θέρμανσης για όλους τους κατοίκους και αφετέρου θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης και θέσεις εργασίας, τόσο στη λειτουργία των συστημάτων τηλεθέρμανσης όσο και στην παραγωγή της βιομάζας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς στόχους που έχουν τεθεί για την περιοχή και απαιτεί τη στήριξη όλων για την υλοποίησή της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.