ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΡ: Εκκίνηση συνεργασίας με 14 Ελληνικές εταιρίες και δέσμευση για άμεσες αποζημιώσεις στους αγρότες

08:56 - 23 Οκτ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΑΡ: Εκκίνηση συνεργασίας με 14 Ελληνικές εταιρίες και δέσμευση για άμεσες αποζημιώσεις στους αγρότες
14 ελληνικές επιχειρήσεις ήδη συνεργάζονται με τον TAP για την κατασκευή του, ενώ αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με τον Kjetil Tungland, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Trans Adriatic Pipeline (TAP).

Σημειώνεται ότι μεγάλη συμβουλευτική εταιρία, η Kantor, συνεργάζεται με τη διοίκηση του αγωγού στο να επιλέξει προμηθευτές. Μάλιστα, ο κ. Tungland σε συνέντευξή του στη «Nαυτεμπορική» σημειώνει ότι η διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα θα φέρει περισσότερες δουλειές σε Έλληνες προμηθευτές, ενώ θα προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη βιομηχανία, τις τοπικές κοινωνίες, ενώ διαμορφώνει θετικό πεδίο για τις προοπτικές προσέλκυσης νέων επενδύσεων.
Σημειώνεται ότι η διοίκηση και τα τεχνικά κλιμάκια του TAP έχουν σε εξέλιξη πρόγραμμα ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Tungland μέχρι σήμερα στελέχη του ΤΑΡ έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις σε 3 περιφέρειες, 30 δήμους και 102 κοινότητες στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτικής που εγγυάται ότι κάθε αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες γης θα πρέπει να καταβληθεί πριν ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού.
«Ο TAP θα έχει σημεία σύνδεσης όχι μόνο με το Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (Greek National Natural Gas System - NNGS), αλλά και με τη Διασύνδεση Ελλάδας Βουλγαρίας (Interconnector Greece Bulgaria - IGB) ή το Σημείο Διασύνδεσης Κula - Σιδηρόκαστρο», τονίζει ο κ. Tungland εξηγώντας ότι έτσι θα μεταφέρει νέες ενεργειακές πηγές στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας τις παροχές στην ευρύτερη Βαλκανική περιοχή, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενδυναμώνοντας το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.