ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Δ.Σ. για το ΔΕΣΦΑ

19:36 - 29 Οκτ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέο Δ.Σ. για το ΔΕΣΦΑ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, ύστερα από τις αλλαγές που αποφάσισε το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: Νάτσικας Αντώνιος, (Πολιτικός Μηχανικό) πρόεδρος, Ξιφαράς Κωσταντίνος, (Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) διευθύνων σύμβουλος και μέλη οι: Πανάς Κωνσταντίνος (χημικός μηχανικός), Παπαλέξης Χρήστος (σύμβουλος επιχειρήσεων), Χολέβας Κωνσταντίνος (δικηγόρος), Αλεξόπουλος Γεώργιος (χημικός μηχανικός) και Κώτσος Ιωάννης (δικηγόρος).

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Αντώνιος Νάτσικας, αναφέρει τα εξής: «Αποτελεί σημαντική τιμή για μένα η τοποθέτηση στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. μιας εταιρείας που επιτελεί ένα καίριο έργο για τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα και που αναγνωρίζεται, ως άξιος πρεσβευτής της χώρας μας στο διεθνές γεωπολιτικό γίγνεσθαι.» «Είμαι βέβαιος, ότι όλα τα μέλη της νέας διοίκησης, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί μας, θα εργαστούν με συνέπεια για την εξυπηρέτηση της αποστολής του ΔΕΣΦΑ και, βεβαίως, για την προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών της χώρας μας σε μία περίοδο καθοριστική για τη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου».

Ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας υγιούς και εύρωστης εταιρείας, η λειτουργία και οι οικονομικές επιδόσεις της οποίας αποτελούν σημείο αναφοράς συνολικά για το ελληνικό επιχειρείν. Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, υπό την έννοια ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης και μεταβίβασης πλειοψηφικού ποσοστού στην αζέρικη εταιρεία Socar. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την απρόσκοπτη εκτέλεση του ύψους 1,6 δισ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, που αφορά στην υλοποίηση νέων υποδομών, όσο και για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, μέσω της παρουσίας της σε μία σειρά ενεργειακών σχεδίων, στα οποία ο ΔΕΣΦΑ έχει εκ των πραγμάτων να επιτελέσει σημαίνοντα ρόλο.Με κληρονομιά το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης και, βέβαια, σε συνεργασία με το ιδιαίτερα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του ΔΕΣΦΑ και για την ουσιαστική συνδρομή στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.