ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Ρούσσος ( πρόεδρος Revoil) στο "R": "Η κρατική αναληγσία και η ανύπαρκτη ρευστότητα θα βάλουν φέτος λουκέτο σε 900 πρατήρια υγρών καυσίμων"

01:01 - 14 Φεβ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Γ. Ρούσσος ( πρόεδρος Revoil) στο "R": "Η κρατική αναληγσία και η ανύπαρκτη ρευστότητα θα βάλουν φέτος λουκέτο σε 900 πρατήρια υγρών καυσίμων"
Σκληρή γλώσσα για την Πολιτεία χρησιμοποιεί, μιλώντας στο "R" ο πρόεδρος της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil, Γιώργος Ρούσσος, με αιχμή το σύστημα εισροών- εκροών, το οποίο παραμένει ανενεργό.

"Κάποιος πρέπει να βάλει τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε. Επενδύσαμε για να τοποθετήσουμε συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήριά μας για να ελέγχει το κράτος ποιοι πραγματικά είναι οι νόμιμοι και ποιοι οι παράνομοι και να πατάξει την παραοικονομία και το λαθρεμπόριο των κυκλωμάτων και τελικά το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων είναι ανενεργό", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

main kaysima130214

Επισημαίνει ότι "το ίδιο το κράτος είναι αυτό που αναιρεί το λόγο του και τους στόχους του και όχι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργούν σε ένα ξεκάθαρο οικονομικό περιβάλλον με σαφές φορολογικό πλαίσιο".

 

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι "η αναλγησία αυτή, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη ρευστότητα θα βγάλει φέτος εκτός του κλάδου των πρατηριούχων τουλάχιστον 900 πρατήρια". Στο πλαίσιο αυτό, και η REVOIL- όπως λέει ο πρόεδρος της εταιρείας- ετοιμάζεται να αναστείλει τη λειτουργία σε 15 μονάδες της, καθώς δεν υπάρχουν λόγοι να συνεχίσουν την λειτουργία τους.

 

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι παράγοντες από την εμπορία των πετρελαιοειδών, ανεβάζουν τα ενδεχόμενα λουκέτα στα πρατήρια στα 1.100. Σημειώνεται ότι με στοιχεία 2013 τα πρατήρια ανέρχονταν πανελλαδικά στα 5.350, ενώ τις καλές εποχές (2010) έφθαναν τα 8.500 καταστήματα

 

Την ίδια στιγμή, μεικτή δείχνει η εικόνα της εμπορίας πετρελαιοειδών από αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα τον Ιουάριο οι πωλήσεις σε πετρέλαιο ενισχύθηκαν κατά 15-20%, ενώ η βενζίνη εμφάνισε απώλειες της τάξεως του 5%, οι οποίες τελικά ισοσκελίστηκαν από την άνοδο του πετρελαίου κίνησης κατά 5%

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

revoil130214

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 13 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.