ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΡ: Με αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος η επιλογή των εργολάβων

23:01 - 12 Μαϊ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΑΡ: Με αυστηρά κριτήρια ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος η επιλογή των εργολάβων
Στα πέντε κόβει το όλο σχέδιο κατασκευής του αγωγού μήκους 760 χιλιομέτρων η εταιρεία του αγωγού ΤΑΡ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις ακτές της Αλβανίας στην Αδριατική.

Οι πέντε αυτές αναθέσεις των ξεχωριστών εργολαβιών, τρεις στην Ελλάδα και δύο στην Αλβανία, θα γίνουν με συμφωνίες ΕPC (Engineering Procurement Construction), ενώ η εταιρεία καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία προκαταρκτικής αξιολόγησης, την οποία ακολουθεί για όλες τις αναθέσεις του αγωγού. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη του αγωγού η όλη διαδικασία επιλογής θα γίνει με όρους και κριτήρια που διασφαλίζουν την επάρκεια των αναδόχων.

agogos120514

"Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια που ο TAP προτίθεται να αναθέσει. Η επιλογή των δυνητικών προμηθευτών θα γίνει με αυστηρά κριτήρια. Η βασική απαίτησή μας είναι οι εργολάβοι να πληρούν τα υψηλότερα εχέγγυα για τη διασφάλιση της υγιεινής της εργασίας, της ασφάλειας των εργαζομένων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτά άλλωστε είναι και τα βασικά σημεία της πολιτικής «μηδενικής όχλησης» του ΤΑΡ", τονίζει ο Knut Steinar Kvindesland, Διευθυντής Προμηθειών της Κοινοπραξίας.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΡ, η δημοσιοποίηση της προεπιλογής είναι η δεύτερη, που γίνεται, μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή στην Αλβανίας δρόμων και γεφυρών που εκδόθηκε στις 15 Απριλίου 2014. Εκτός από την κατασκευή του αγωγού διαμέτρου 48 ιντσών, η σύμβαση θα περιλαμβάνει την κατασκευή των 32 συγκροτημάτων βαλβιδοστασίων.

ago120514

Η εργολαβία προβλέπεται να αρχίσει το 2016 και θα χωρίζεται σε πέντε μέρη - τρία στην Ελλάδα και δύο στην Αλβανία . Το μεγαλύτερο υψόμετρο, που θα φτάσει ο αγωγός TAP θα είναι τα 1.800 μέτρα στην Αλβανία, ενώ ο αγωγός θα διασχίσει πολλές οδικές αρτηρίες και ποτάμια.

 

Όπως τονίζει η κοινοπραξία του ΤΑΡ, οι εταιρείες, που ενδιαφέρονται για τη σύμβαση κατασκευής του χερσαίου αγωγού πρέπει να ζητήσουν ερωτηματολόγιο προεπιλογής από τον TAP , το αργότερο 26/05/2014 . "Μόνο ένας επιλεγμένος αριθμός των εταιρειών που έχουν ολοκληρώσει την προεπιλογή θα κληθούν να συμμετάσχουν σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού της διαδικασίας προμηθειών του TAP για το χερσαίο τμήμα κατασκευής του αγωγού", αναγράφεται στην ανακοίνωση.

 

Γ.Α.

agogo120514

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.