ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσύρονται από την κατασκευή του αγωγού TAP η γαλλική Total κι η γερμανική E.ON

10:46 - 03 Ιουν 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αποσύρονται από την κατασκευή του αγωγού TAP η γαλλική Total κι η γερμανική E.ON
Αυτό δήλωσαν στελέχη της αζέρικης εταιρείας SOCAR, σύμφωνα με το Reuters.

Η γαλλική Total και η γερμανική E.ON σχεδιάζουν να αποσυρθούν από την κατασκευή του αγωγού TAP, ένα project που σχεδιάστηκε για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης. «Η Τotal και η E.ON σχεδιάζουν να αποσυρθούν από το project του ΤΑΡ», είπε ο Βαζίφ Αλίγεφ, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της SOCAR, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο συνέδριο Caspian Oil & Gas στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζά, Μπακού. Ωστόσο δεν προχώρησε σε καμία λεπτομέρεια ως προς το γιατί της αποχώρησής τους και Total και E.ON επίσης δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.

Ενα δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της SOCAR που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία.
Ο αγωγός ΤΑΡ θα μεταφέρει αέριο από την περιοχή Shah Deniz II στην Κασπία Θάλασσα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Ο αγωγός μήκους 870 χλμ θα συνδέεται με τον αγωγό ΤΑΝΑΡ (Trans Anatolian Pipeline) κοντά στα ελληνοτουρικά σύνορα στην περιοχή Κήποι, θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική, καταλήγοντας στη Νότια Ιταλία.
Οι δύο εταιρείες έχουν σημαντικό ποσοστό στον ΤΑΡ, με την Total να κατέχει το 10%, και η Ε.ΟΝ. Το 9%. Υπόλοιποι μέτοχοι του ΤΑΡ είναι η BP, η SOCAR και Statoil με 20%, η κάθεμία η Fluxys με 16% και η Axpo με 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.