ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασ. Παπαγεωργίου: Έρχονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην ενέργεια

10:59 - 03 Ιουλ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ασ. Παπαγεωργίου: Έρχονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην ενέργεια
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα της ενέργειας δημιουργούν οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, επισήμανε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο Επενδυτικό και Αναπτυξιακό Φόρουμ της Α-ENERGY, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια: Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας».

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων, είναι πολύ σημαντικό γεγονός αυτό που αποκάλεσε «ψήφο εμπιστοσύνης» των διεθνών αγορών στην ελληνική αγορά ενέργειας, κάτι που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ευκαιρίες στην παραγωγή, αλλά και στην προμήθεια ενέργειας.

Όπως ανέφερε, είναι ενδεικτικό ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ, εκδηλώθηκε διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, σημείωσε, ο κ. Παπαγεωργίου, η ΔΕΗ κατάφερε να δανειστεί «φρέσκα» κεφάλαια με «ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους», με τα τα οποία βελτιώνεται η χρηματοοικονομική της διάρθρωση και αποκτά τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις για την ενίσχυση του παραγωγικού της δυναμικού.

admie

Ο υφυπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και σε σειρά μέτρων που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, όπως η νέα συμφωνία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, «με την οποία εξαλείφθηκε το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ», ο σχεδιασμός των διασυνδέσεων Υψηλής Τάσης και της ενίσχυσης των δικτύων Χαμηλής Τάσης με συστήματα έξυπνης μέτρησης και κυρίως ο σχεδιασμός του νέου ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς σε στενή συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Με αυτό το πακέτο μέτρων εκτιμάται ότι η Ελλάδα κινείται προς την κατεύθυνση δημιουργίας μίας ανταγωνιστικής αγοράς ενέργειας, με βελτιωμένες συνθήκες για τη βιομηχανική και παραγωγική δραστηριότητα, σημείωσε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 03 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.