ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TAP: Με ανανεωμένη οπτική ταυτότητα μπαίνει στη νέα φάση του έργου

00:01 - 09 Ιουλ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
TAP: Με ανανεωμένη οπτική ταυτότητα μπαίνει στη νέα φάση του έργου
Ο Αδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου (TAP) παρουσίασε τη νέα οπτική ταυτότητα και τον ιστότοπό του για να προετοιμάσει τη νέα φάση ανάπτυξης του έργου, καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κατασκευή του αγωγού μήκους 870 χιλιομέτρων.

Ο αγωγός θα αποτελέσει σημαντικό τμήμα του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στις ευρωπαϊκές αγορές. 

 

Η νέα οπτική ταυτότητα του TAP αποτελείται από ένα νέο φωτεινό λογότυπο και έναν καινούριο ιστότοπο (www.tap-ag.com). Ο ιστότοπος θα παρέχει στις τοπικές κοινότητες στις χώρες διέλευσης του αγωγού, Ελλάδα, Ιταλία και Αλβανία, λεπτομερείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το έργο.

agog080714

Στις θεματικές, τις οποίες περιλαμβάνει ο νέος ιστότοπος, συγκαταλέγονται η διαδικασία απόκτησης γης και δουλειάς, η θέση του σχετικά με τις συμβάσεις προμηθειών και τα οφέλη που θα φέρει ο αγωγός. Ο ιστότοπος αποσκοπεί, επίσης, να καταστεί δημόσια δεξαμενή χρήσιμων πληροφοριών για τους πολλούς διεθνείς ενδιαφερόμενους για τον TAP φορείς.

 

Ο TAP συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στην προετοιμασία κατασκευής του αγωγού, η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2016, με την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία να αναμένεται να ξεκινήσει το 2015.

 

"Καθώς εισερχόμαστε στην επόμενη συναρπαστική φάση ανάπτυξης, είναι σημαντικό ο TAP να διαμορφώσει μια συνεπή εμπορική εικόνα, η οποία θα είναι σαφώς αναγνωρίσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα αντιπροσωπεύει καταλλήλως αυτό το δυναμικό και μεγαλόπνοο έργο. Ο νέος ιστότοπος στοχεύει να καταστεί έγκυρη και αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς ενδιαφερόμενους φορείς, προσφέροντας ακριβή και άμεση πληροφόρηση σχετικά με όλες τις πτυχές του TAP", δήλωσε ο Michael Hoffmann, Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων του TAP.

 

Σχετικά με τον TAP

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II στο Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους 870 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

 

agogo080714

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Οι πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία προβλέπονται για τα τέλη του 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν περίπου ένα χρόνο αργότερα.

 

Στον ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (16%), Total (10%), E.ON (9%) και Axpo (5%).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 09 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.