ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί η γαλλική Total από την κυπριακή ΑΟΖ

13:28 - 21 Ιαν 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αποχωρεί η γαλλική Total από την κυπριακή ΑΟΖ
Την απόφαση επιβεβαίωσε πριν λίγο ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης.

 

 

Τις φήμες ότι η γαλλική εταιρεία Τotal εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, διότι από τις σεισμογραφικές έρευνες στα τεμάχια 10 και 11 δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, επιβεβαίωσε ο Γ.Λακκοτρύπης, ο οποίος μιλώντας στο ΡΙΚ δήλωσε πως «Η εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν έβρισκε στόχους για να προχωρήσει σε γεώτρηση», σχολιάζοντας συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Είπε, επίσης, ότι είναι από τότε που η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με την κυβέρνηση.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης πρόσθεσε ότι ήταν γνωστό πως η περιοχή ήταν δύσκολη γεωλογικά, ενώ, όπως τόνισε, δεν βοηθά και η συγκυρία με τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Σημείωσε ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση της εταιρείας φαίνεται, είπε, να είναι καθαρά οικονομική, καθώς με την αποχώρηση της θα καταβάλει μεν αποζημιώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά θα αποφύγει το ρίσκο μίας πολυδάπανης γεώτρησης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.