ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστοδούλου: Ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Ευρώπης η Θεσσαλονίκη

21:08 - 08 Δεκ 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
To Βιομηχανικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται και στηρίζει την εξέλιξη της πόλης σε ενεργειακό κόμβο και πυρήνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο στον Ελληνικό χώρο αλλά και σε ολόκληρη την Ν.Α. Ευρώπη, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΒΕΘ κ. Χριστοδούλου στο πλαίσιο της ομιλίας του στον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Βιομηχανικού Συγκροτήματος της Ελληνικά Πετρέλαια στη Θεσσαλονίκη.

Η διύλιση, τα πετροχημικά, η μονάδα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας που εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Ανάπτυξης, καθώς και η λειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης –Σκοπίων, σκοπεύουν στην ενδυνάμωση του «ενεργειακού ρόλου» της πόλης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην αξιοποίηση πλέον των διυλιστηρίων της Θεσσαλονίκης στη γειτονική χώρα σαν μια ενοποιημένη παραγωγική μονάδα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας κατά την ομιλία του, επεσήμανε μεταξύ άλλων τη συνεχή προσπάθεια της Πολιτείας για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως κύριου πόλου έλξης για επενδύσεις στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, και παράλληλα εξήρε τη συμμετοχή όλων των στελεχών στη 40χρονη πορεία του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.