ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Energean Oil & Gas:Ολοκλήρωση ερευνών στον Πρίνο

16:08 - 13 Ιουλ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Energean Oil & Gas:Ολοκλήρωση ερευνών στον Πρίνο
Τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων (3D) στην Λεκάνη του Πρίνου ολοκλήρωσε η Energean Oil & Gas, παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η επιχειρηματική δραστηριότητα από την τραπεζική αργία. Αυτές οι σεισμικές έρευνες αποτελούν τις πρώτες οι οποίες διενεργήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος 2013-2020, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, από αυτή την έρευνα αναμένονται δεδομένα εξαιρετικής σημασίας για την πραγματοποίηση του νέου γεωτρητικού προγράμματος στην παραγωγικά ενεργό περιοχή εκμετάλλευσης Πρίνου, όσο και για τον εντοπισμό πιθανών νέων κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λεκάνης του Πρίνου.

Επιπλέον, σημαντικά στοιχεία αναμένεται να προκύψουν και για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα αποκτήσει χωρίς κόστος δεδομένα για την  καλύτερη αξιολόγηση της Λεκάνης του Πρίνου και των περιοχών εκείνων που ακόμη δεν έχουν παραχωρηθεί παραχωρήσει προς έρευνα και εκμετάλλευση.

Στην επεξεργασία και ερμηνεία των δεδομένων για την πλήρη αξιολόγηση των του δυναμικού της περιοχής θα προχωρήσει η Energean.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Η εταιρεία μας κατόρθωσε να ολοκληρώσει ένα ακόμη επενδυτικό πρόγραμμα με κλειστές τις τράπεζες και με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, την ώρα που η επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα στην χώρα τελεί υπό κατάρρευση. Κάνουμε μία τεράστια και αγωνιώδη προσπάθεια μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες να φέρουμε σε πέρας το γεωτρητικό μας πρόγραμμα στον Κόλπο της Καβάλας, η υλοποίηση του οποίου είναι μονόδρομος για την αύξηση της παραγωγής και τη διασφάλιση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων και, φυσικά, της απασχόλησης. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε τον Πρίνο ζωντανό για πολλά χρόνια ακόμη, ώστε να αποτελεί παράδειγμα αναφοράς για την ανάπτυξη της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων και σε νέες περιοχές της Ελλάδας".

Ωστόσο αναφέρεται ότι υπήρξαν αντιδράσεις της ΕΛΠΕ Α.Ε., η οποία αρνήθηκε να ερευνήσει στις όμορες περιοχές του Θρακικού Πελάγους, αντίθετα προς την διεθνή πρακτική και παρά την σύμφωνη γνώμη της Calfrac, η οποία κατέχει το 75% των περιοχών οι οποίες παραμένουν ανενεργές επί  30 έτη, δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί με αποτέλεσμα την ελλιπή καταγραφή των δεδομένων.

Τέλος, αναφέρεται ότι την περασμένη Πέμπτη τα πλοία της Dolphin καθώς και τα σκάφη που υποστήριξαν τις σεισμικές έρευνες αναχώρησαν από τον Κόλπο της Καβάλας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.