ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αλλάζει στα δίκτυα φυσικού αερίου;

18:17 - 14 Αυγ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τι αλλάζει στα δίκτυα φυσικού αερίου;
Αύξηση στις χρεώσεις για τη χρήση του δικτύου φυσικού αερίου προβλέπει το νέο μνημόνιο, που πλέον παράλληλα σπάει το μονοπώλιο των τριών ΕΠΑ.

Με τη νέα ρύθμιση το τιμολόγιο του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΕΠΑ και ΔΕΠΑ) για τη χρήση του δικτύου από τους καταναλωτές αυξάνεται σε 4 ευρώ τη μεγαβατώρα, ή αλλιώς 5νταπλασιάζεται καθώς μέχρι τώρα ανέρχεται σε 0,8 ευρώ στη μεγαβατώρα φυσικού αερίου, η οποία αντιστοιχεί σε 85-87 κυβικά μέτρα αερίου.

Η χρήση του δικτύου ανοίγει και σε άλλους παρόχους ωστόσο αυτό θα γίνεται με την καταβολή τέλους από τους κατανωλωτές στους έχοντες τα δίκτυα πόλης δηλαδή τις ΕΠΑ Πιο συγκριμένα προβλέπονται τα εξής:

«Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ του Κανονισμού Τιμολογίων της παρ. 1 του άρθρου 88 του ν. 4001/2011, όπως τροποποιείται με τον παρόντα νόμο, η ΔΕΠΑ, υπό την ιδιότητά της ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Λοιπής Ελλάδος, και οι ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης, υπό την ιδιότητά τους ως Διαχειριστών των Δικτύων των αντίστοιχων γεωγραφικών περιοχών, υποβάλλουν προς έγκριση στη ΡΑΕ τα τιμολόγια με βάση τα οποία εισπράττουν αντάλλαγμα για κάθε Βασική Δραστηριότητα που παρέχουν στους χρήστες, σύμφωνα με τη διάταξη του παρ. 4 του ν. 4001/2011, όπως τροποποιείται δια του παρόντος. Από τον χρόνο θέσης του παρόντος σε ισχύ έως και τον χρόνο θέσης σε ισχύ των ανωτέρω τιμολογίων, η τιμή για την παροχή Βασικών Δραστηριοτήτων προς τους Χρήστες από τη ΔΕΠΑ και τις ΕΠΑ ορίζεται σε τέσσερα (4) ευρώ ανά Mwh».
Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.