ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρ: Τέλος στην πτώση των τιμών του πετρελαίου

11:57 - 12 Οκτ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κατάρ: Τέλος στην πτώση των τιμών του πετρελαίου
Οι τρέχουσες τιμές του μαύρου χρυσού, έχουν οδηγήσει τις πετρελαϊκές εταιρίες στην ακύρωση επενδυτικών projects κατά 20% σε σχέση με τα $650 δισ. του 2014.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν βρει πάτο με τις ενδείξεις για ισχυρή άνοδο το 2016 να είναι ορατές», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Mohammed Al Sada.

Η παραγωγή από τις εκτός του ΟΠΕΚ χώρες, σημείωσε σημαντική πτώση το 2015 και είναι πιθανό ότι η τάση μείωσης θα διατηρηθεί και το 2016, σύμφωνα με τον Al Sada. Οι προοπτικές για τις χώρες του ΟΠΕΚ δείχνουν να είναι θετικότερες, καθώς η ζήτηση τόσο από τις αναπτυγμένες όσο και από τις αναδυόμενες οικονομίες, είναι αυξημένη.

Οι τρέχουσες τιμές του μαύρου χρυσού, έχουν οδηγήσει τις πετρελαϊκές εταιρίες στην ακύρωση επενδυτικών projects κατά 20% σε σχέση με τα $650 δισ. του 2014. Αυτό θα έχει ως επίπτωση σημαντικές ελλείψεις στην παραγωγή.

Το πετρέλαιο τύπου Brent έχει υποχωρήσει 8,2% για το 2015 και 41% στους τελευταίους 12 μήνες. Εντός των επομένων ημερών, εκπρόσωποι των χωρών του ΟΠΕΚ αλλά και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, αναμένεται να συναντηθούν για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις της αγοράς ενέργειας.

*Σχόλιο ForexReport.gr: Είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος το γεγονός ότι η Goldman Sachs στο τέλος της περασμένης εβδομάδας επανέλαβε την πρόβλεψή της για πετρέλαιο στα $20. Είμαστε σίγουροι ότι η GS δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πάει κόντρα στο ΟΠΕΚ του οποίου φυσικά αποτελεί και πελάτης. Αυτό και μόνο μπορεί ως ένα βαθμό να δικαιολογήσει την επιμονή της σε ένα στόχο που είναι ανέφικτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.