ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Διαμορφώθηκαν τα κέρδη εννιαμήνου

19:20 - 12 Νοε 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ: Διαμορφώθηκαν τα κέρδη εννιαμήνου
Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στα 203 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ στο εννεάμηνο, ενώ τα συγκρίσιμα EBITDA ανήλθαν στα 575 εκατ.

 

Οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 5,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Αναλυτικότερα ο Όμιλος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δημοσίευσε τα αποτελέσματα του για το Γ' Τρίμηνο 2015, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα €240 εκατ. (Γ' Τρίμηνο 2014: €146 εκατ.) και τα αντίστοιχα κέρδη του εννεαμήνου στα €575 εκατ. παρουσιάζοντας βελτιωμένες επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.


Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα αυτά αντιστοιχούν στην υψηλότερη τριμηνιαία λειτουργική επίδοση ιστορικά, καθώς η πλήρης λειτουργία των διυλιστηρίων επέτρεψε την εκμετάλλευση των υψηλών διεθνών περιθωρίων διύλισης και της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, καθώς και την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών.

 

Η αποτελεσματική διαχείριση κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας και της επιβολής ελέγχων στις ροές κεφαλαίων (capital controls), μείωσε τις επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου. Τα αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα επέτρεψαν την ομαλή τροφοδοσία και λειτουργία των διυλιστηρίων εξασφαλίζοντας το συνεχή εφοδιασμό καυσίμων στην εγχώρια αγορά σε μια περίοδο με αυξημένη τουριστική κίνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.