ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 21 οι άδειες για φυσικό αέριο από τη ΡΑΕ

10:27 - 11 Δεκ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Συνολικά 21 εταιρείες έχουν λάβει μέχρι στιγμής άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την προμήθεια φυσικού αερίου σε καταναλωτές.

Η ΡΑΕ χορήγησε άδεια προμήθειας φυσικού αερίου στην εισηγμένη εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ. Η εταιρεία που έχει μακροχρόνια δραστηριότητα στα βιομηχανικά καύσιμα, οργανώνεται για την τροφοδοσία πελατών της με φυσικό αέριο, ενόψει απελευθέρωσης της αγοράς, καθώς αυτή έχει δρομολογηθεί. Η άδεια που έλαβε η Ελινόιλ έχει διάρκεια 20 ετών. Σημειώνεται πως στο εννεάμηνο τα ενοποιημένα μετά φόρων και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 3,2 εκατ. έναντι 1,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Με άλλη απόφασή της, η ΡΑΕ χορήγησε άδεια προμήθειας στην εταιρεία logistics της Θεσσαλονίκης ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο Καλοχώρι.

Για τη λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς λιανικής με κατάργηση του αποκλειστικού δικαιώματος προμήθειας για τις τρεις ΕΠΑ, ήδη οι ΕΠΑ και η ΔΕΠΑ έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για τους Κανονισμούς Τιμολόγησης της Δραστηριότητας Διανομής (διαχείριση δικτύων πόλης), τις οποίες οι ΡΑΕ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.