ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανώλης Παναγιωτάκης: Μείζον πρόβλημα τα ανεξόφλητα και οι ρευματοκλοπές

00:05 - 26 Ιαν 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μανώλης Παναγιωτάκης: Μείζον πρόβλημα τα ανεξόφλητα και οι ρευματοκλοπές
Με δραματικούς τόνους περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης το πρόβλημα των ανεξόφλητων οφειλών και της εισπραξιμότητας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μίλησε για αξία  «που μετράται πλέον σε πενταψήφια νούμερα εκατομμυρίων> από τη μη εξόφληση οφειλών και τις ρευματοκλοπές, τις οποίες και χαρακτήρισε ως κυρίαρχα ζητήματα που θα πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστούν. Ο ίδιος προέβλεψε δραματική εξέλιξη στην περίπτωση που το σχέδιο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά που προβλέπει το Μνημόνιο, προχωρήσει χωρίς ρύθμιση για μια οριζόντια μετακίνηση των διαφόρων κατηγοριών καταναλωτών. «Ενα μεγάλο μέρος της αγοράς,Υψηλή Τάση, αγρότες, δημόσιοι φορείς, ευάλωτοι καταναλωτές, πελάτες με οφειλές και διακανονισμούς ή μη- που υπερβαίνει το 50%, δεν μετακινείται από τη ΔΕΗ, εάν δεν ληφθούν μέτρα και ρυθμίσεις, η μείωση του μεριδίου μας θα προέλθει από την απώλεια πλέον του 50% των λοιπών πελατών, αυτών που καλύπτουν σήμερα τις απώλειες από τους άλλους» τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. Υπογράμμισε δε ότι το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική συνολικά έχει μειωθεί κατά 4% περίπου, ωστόσο η μείωση στην εμπορική και βιομηχανική χρήση μέσης και χαμηλής, που είναι και οι πιο κερδοφόροι πελάτες αγγίζει το 20%. Αρνητική εξέλιξη για την επιχείρηση αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, είναι και η μείωση του μεριδίου του λιγνίτη στο ισοζύγιο καυσίμων κάτω από το 34%  και την προοπτική για περαιτέρω μείωση εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, όπως ο επιβαλλόμενος συνυπολογισμός του ΕΦΚ φυσικού αερίου στις προσφορές ένταξης.

Αναφερόμενος στη νέα στρατηγική της ΔΕΗ, τόνισε ότι αυτή έχει ένα κεντρικό στόχο που είναι «μεγάλη και ακόμη ισχυρότερη ΔΕΗ» , ο οποίος θα επιτευχθεί χωρίς ταμπού. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η ενίσχυση του μεριδίου της ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω της θυγατρικής της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ», (ΔΕΗΑΝ)  η οποία -όπως είπε- εκσυγχρονίζει την οργανωτική της δομή και υποδέχεται ένα αξιόλογο δυναμικό 65 ατόμων, μέσω ΑΣΕΠ. Στόχος είναι η ΔΕΗΑΝ να γίνει ένας από τους Leaders του κλάδου. Στους στόχους της διοίκησης της ΔΕΗ είναι και η αξιοποίηση νέων ευκαιριών στον τομέα του ηλεκτρισμού, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η επέκταση σε νέους τομείς, όπως το φυσικό αέριο.

Χ.Λ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.