ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Toν Μάρτιο το πρώτο φορτίο Ιρανικού αργού στα διυλιστήρια

16:15 - 25 Φεβ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ: Toν Μάρτιο το πρώτο φορτίο Ιρανικού αργού στα διυλιστήρια
Στα τέλη Μαρτίου θα φτάσει στα ΕΛΠΕ το πρώτο φορτίο αργού από το Ιράν. Η απόφαση για την πρώτη παραγγελία ιρανικού αργού πάρθηκε πριν από λίγο στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που συνεδρίασε για να εγκρίνει τα αποτελέσματα 2015, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζουν ρεκόρ κερδοφορίας.

Το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ αποφάσισε επίσης σήμερα την αποπληρωμή δανείου ύψους 400 εκατ. Ευρώ από ίδια κεφάλαια και άλλες πιστωτικές γραμμές.
Η έναρξη της πρώτης παραγγελίας ιρανικού αργού σηματοδοτεί ταυτόχρονα την έναρξη ισχύος της νέας συμφωνίας των ΕΛΠΕ με την Τεχεράνη μετά την άρση του εμπάργκο στον τομέα της προμήθειας αργού. Τα ΕΛΠΕ θα εισάγουν από το Ιράν το 20% περίπου των ετήσιων αναγκών τους σε αργό.

 

Να σημειωθεί τέλος ότι χθες ο υποργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πανος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο Blooberg αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Ιράν για είσοδο στα ΕΛΠΕ επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ποσοστό θα πρέπει να αναζητηθεί από τους ιδιώτες μετόχους αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να μειώσει το ποσοστό του ελλληνικού δημοσίου στην εταιρία που κυμαίνεται στο 35%.


Χ.Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.