ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

METKA: Ανέλαβε νέο ενεργειακό έργο στη Γκάνα 174 εκατ. δολ.

09:31 - 29 Μαρ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
METKA: Ανέλαβε νέο ενεργειακό έργο στη Γκάνα 174 εκατ. δολ.
Η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα. Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο, στις 11 Μαρτίου 2016.

Ο κύριος του έργου (project owner) -η εταιρία Amandi Energy Limited- ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited, καθώς και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρία ενεργειακών έργων στην Yποσαχάρια Αφρική.

 

ΜΕΤΚΑ, σε κοινοπραξία με την General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Takoradi. Η μονάδα θα κατασκευαστεί με τη δυνατότητα λειτουργίας, τόσο με φυσικό αέριο, όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες.

 

Η αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα 174 εκατομμύρια δολάρια περίπου.

 

Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρίας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.