ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σκουρλέτη με Διευθύνοντα Σύμβουλο της Socar

16:53 - 25 Απρ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SOCAR Energy Greece S.A., Anar Mammadov. Στη συνάντηση προσήλθε και ο νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ Σωτήριος Nίκας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πλευρές της υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, γύρω από την οποία έχουν εκδηλωθεί τελευταία πολλές εικασίες μέσω των ΜΜΕ, ως προς την πορεία της.

 

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στις απαιτήσεις που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για τον ανταγωνισμό σε επίπεδο ΕΕ.

 

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι, παρά τα όσα διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ, εξυπηρετώντας ενδεχομένως συγκεκριμένες σκοπιμότητες, το ΥΠΕΝ συνεργάζεται με την SOCAR προκειμένου να εκπληρωθεί το πλάνο της ιδιωτικοποίησης.

 

Αναφέρθηκε επίσης, στις πρόσφατες αλλαγές στο Εποπτικό όργανο και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, οι οποίες υλοποιήθηκαν βάσει των νόμιμων δικαιωμάτων του ελληνικού Δημοσίου.

 

Οι αλλαγές αυτές συνιστούν έναν πρόσθετο παράγοντα εξυπηρέτησης των συμφερόντων και των δύο πλευρών, καθώς η συμμετοχή των εκπροσώπων του Δημοσίου, αλλά και η περαιτέρω αποσαφήνιση των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων, σκοπεύουν να παράσχουν την κρίσιμη εγγύηση, ότι η πολιτική της Ελλάδας στο πεδίο της υποδομής του φυσικού αερίου θα ασκείται και στη συνέχεια σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το 3ο Ενεργειακό Πακέτο της ΕΕ.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.