ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης:Δεν βρέθηκαν αγοραστές για την εξαγορά του 17% του ΔΕΣΦΑ

18:57 - 11 Μαϊ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκουρλέτης:Δεν βρέθηκαν αγοραστές για την εξαγορά του 17% του ΔΕΣΦΑ
Η Socar δεν έχει βρει ακόμη τους επενδυτές που θα αγοράσουν το 17% του ΔΕΣΦΣΑ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που φέρουν το αρχικό ενδιαφέρον των εταιριών , Snam, Enagas και Flyxus να έχει ατονίσει, κυρίως λόγο της πρόθεσης της ελληνικής πλευράς να διαφοροποιήσει τον μηχανισμό καθορισμού των τελών χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν υπέρογκες αυξήσεις στους καταναλωτές.

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνονται λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με ανώτατα στελέχη της αζέρικης εταιρίας στις 17 Μαΐου στο περιθώριο των εγκαινίων του αγωγού Τap στη Θεσσαλονίκη.


Με αφορμή τα εγκαίνια του αγωγού Tap , ο κ. Σκουρλέτης θα έχει συναντήσεις με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούσκα Πέτκοβα όπως και εκπροσώπους της ιταλικής Edison της αμερικανικής Cheniere και της Gastrade (Ομ. Κοπελούζου) τόσο για την προώθηση του (κάθετου) ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, ο οποίος θα συνδεθεί και με τον αγωγό ΤΑΡ, όσο και για την εξέταση της δυνατότητας υλοποίησης του πλωτού τερματικού υγροποιημένου αερίου της Αλεξανδρούπολης, το οποίο προωθεί η Gastrade.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:21 - 11 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.