ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του TAP

16:31 - 16 Μαϊ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αντιπρόεδρος της Κομισιόν στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του TAP
"Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που ο αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς, αρμόδιος για την ενεργειακή ένωση, επισκέπτεται την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία του τομέα της ενέργειας για τη χώρα μας και την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της οικονομίας", δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Στα εγκαίνια θα παραστούν επίσης αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία), των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου και της Βουλγαρίας.

 

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος θα συμμετάσχει επίσης στην εκδήλωση του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ, ενώ την ίδια μέρα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη καθώς και με υπουργούς χωρών που εμπλέκονται στην κατασκευή του Αγωγού ΤΑΡ.

 

Με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου Σέφτσοβιτς, ο κ. Καρβούνης, δήλωσε:

"Στη διασταύρωση τριών ηπείρων, η Ελλάδα κατέχει θέση-κλειδί στην ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης, μιας από τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Γιούνκερ, προς όφελος τόσο της χώρα μας όσο και όλης της Ευρώπης. O αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αναδεικνύοντας έτσι την σημασία του τομέα της ενέργειας για την Ελλάδα και την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της χώρας. Η κατασκευή του αγωγού TAP είναι ένα καίριο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και να ενισχυθεί η ανάπτυξη. Ευχή όλων είναι ότι τη σημερινή συμφωνία θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες και ευκαιρίες επενδύσεων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.