ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Energean χορηγεί απινιδωτές σε τρεις περιοχές του νομού Ιωαννίνων

14:36 - 11 Ιουλ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
H Energean χορηγεί απινιδωτές σε τρεις περιοχές του νομού Ιωαννίνων
Η Energean Oil & Gas ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και προχώρησε στην χορηγία απινιδωτών σε τρεις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, στον οποίο από τον Οκτώβριο του 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση, αρμόδιου για τις κοινωνικές υποθέσεις, απινιδωτές τοποθετήθηκαν στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κεφαλόβρυσου του Δήμου Πωγωνίου, σε θέση έναντι του Δημαρχείου Ζίτσας καθώς και στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου του Δήμου Δωδώνης.

 

Στο πλαίσιο των τελετών παράδοσης των απινιδωτών, η κ. Αλεξάνδρα Γκούτρα, υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean, δήλωσε τα εξής:

 

"Η μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την Energean Oil & Gas και επιβεβαιώνεται καθημερινά από το άψογο ιστορικό που θέλει να παράγεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον Πρίνο χωρίς οποιοδήποτε ατύχημα ή περιβαλλοντικό συμβάν. Ανταποκριθήκαμε με χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η λειτουργία απινιδωτών σε πολυσύχναστες αλλά αρκετά απομακρυσμένες από νοσοκομείο ή κέντρο υγείας περιοχές μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές συμπολιτών μας σε περιπτώσεις εκδήλωσης καρδιακών περιστατικών. Βασική παράμετρος της πολιτικής μας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι να αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών".

 

Τους απινιδωτές παρέλαβαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζίτσας κ.κ. Στέφανος Μιχάλης και Περικλής Νούλης καθώς και ο αντιδήμαρχος Δωδώνης κ. Κώστας Λιόντος με τους προέδρους των κοινοτήτων Δωδώνης, Μαντείου και Μελιγγών και την πρόεδρο του Συλλόγου "Η Αρχαία Δωδώνη" κα Άννα Γιώτη.

 

Τις τελετές παράδοσης με την παρουσία τους τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο πρώην υπουργός, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Στέφος, ο δήμαρχος Κονίτσης κ. Ανδρέας Παπασπύρου, η δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη και πλήθος πολιτών.

 

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα τοποθέτησης απινιδωτών της Περιφέρειας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται ικανός αριθμός χειριστών του απινιδωτή σε κάθε περιοχή. Ήδη στο νομό Ιωαννίνων τη σχετική εκπαίδευση έχουν λάβει περισσότεροι από 3.000 πολίτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.