ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ των ΕΛΠΕ η δικαστική απόφαση για την περιοχή Άρτας-Πρέβεζας

08:04 - 13 Ιουλ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπέρ των ΕΛΠΕ η δικαστική απόφαση για την περιοχή Άρτας-Πρέβεζας
Υπέρ των ΕΛΠΕ είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στη δικαστική διαμάχη της εταιρείας με την Energean Oil για την παραχώρηση της περιοχής Άρτας - Πρέβεζας.

Ειδικότερα, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής της Energean Oil κατά της απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βάσει της οποίας τα ΕΛΠΕ ανακηρύχθηκαν πλειοδότης στον διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή Αρτας - Πρέβεζας.

 

Τα επιχειρήματα της Energean που περιλαμβάνονται στην απορριφθείσα αίτηση αναστολής, αφορούσαν στην τεχνική επάρκεια των ΕΛΠΕ να διεξάγει εργασίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, την ικανότητα περιβαλλοντικής διαχείρισης αυτών των εργασιών, καθώς και τη δυνατότητα εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων.

 

Ο όμιλος «διαθέτοντας αναμφισβήτητα την οικονομική επάρκεια, τα μέσα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία, δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων στην έρευνα», σχολιάσαν, έπειτα από την απόφαση, κύκλοι των ΕΛΠΕ, εκφράζοντας μάλιστα την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα. Τα ΕΛΠΕ στοχεύουν στην ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου σε περιοχές της Δ. Ελλάδας το συντομότερο δυνατόν, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα αποτελέσει κομβικό σημείο στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.