ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ΕΛΠΕ και η αύξηση ποσοστού του Λάτση

20:40 - 23 Ιουλ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τα ΕΛΠΕ και η αύξηση ποσοστού του Λάτση
Μπορεί να πέρασε κάπως απαρατήρητο εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στις τράπεζες, μια φορά πάντως ίσως προσεχώς να έχει και τη… σημασία του.

Ο λόγος για την ενίσχυση του ποσοστού της Paneuropean, δηλαδή της πλευράς Λάτση, στα ΕΛΠΕ σε ποσοστό 45,5% από 41% νωρίτερα, Μάλιστα, το 2,842% των δικαιωμάτων ψήφου που «πέρασαν» στην POIH Investments αποκτήθηκε την περίοδο από 01/01/2016 έως 19/07/2016, δηλαδή μέσα στη χρονιά και το υπόλοιπα κάποιες στιγμές στην τελευταία 5ετία-6ετία (μέχρι τέλη του 2015 ήταν 42% η συμμετοχή).

Δεδομένου ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει πληροφορίες και ζυμώσεις που αφορούν από την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ (να φύγει το δημόσιο) μέχρι την πώληση ποσοστού (του Λάτση;) σε Ιρανούς, η μετοχική αυτή εξέλιξη λογικό είναι να ιντριγκάρει την αγορά.

Βέβαια, σε κανένα από τα παραπάνω μέτωπα δεν είχαμε εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Λάτση φάνηκε ότι βάλθηκε να αυξήσει ποσοστά στα Ελληνικά Πετρέλαια και μένει να φανεί εάν έχει συγκριμένα σχέδια ή αν απλά επιδίδεται σε μιας μορφής… μουαγιέν καθώς η μετοχή είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και ο όμιλος αν μη τι άλλο διαθέτει σημαντική παρουσία στην ελληνική (και όχι μόνο) αγορά. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.