ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΦΑ: Με αποχώρηση προειδοποιεί ευθέως η Socar

11:57 - 09 Σεπ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΣΦΑ: Με αποχώρηση προειδοποιεί ευθέως η Socar
Αρκετά πιθανό είναι πλέον το ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. Η Socar δια του γεν. Δ/ντη της τουρκικής Petkim και πρώην επικεφαλής της Socar Energy Greece Ανάρ Μαμάντοφ απειλεί να αποχωρήσει εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μια συμβιβαστική πρόταση, αφού μετά την παρέμβαση Σκουρλέτη, όπως σημειώνει, ο ΔΕΣΦΑ χάνει το 40% με 50% της αξίας του λόγω των αρνητικών επιπτώσεων για τα τέλη του Διαχειριστή.

Ο εκπρόσωπος της Socar έχει υποβάλει στην ελληνική κυβέρνηση πρόταση συμβιβασμού και αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει εάν θέλει να συνεργαστεί για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης.

 

«Eάν αυτές οι συνθήκες παραμείνουν αμετάβλητες, το σχέδιο παύει να είναι το ίδιο ενδιαφέρον για μας» δήλωσε ο κ. Μαμάντοφ και συμπλήρωσε: «Κάναμε πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμβιβασμού και περιμένουμε ανταπόκριση για την πρότασή μας. Αν η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την ολοκλήρωση αυτής της ιδιωτικοποίησης, θα προβεί σε προτάσεις».

 

Σε ό,τι αφορά την εγγυητική επιστολή που έχει καταθέσει η Socar ο κ. Μαμάντοφ είπε ότι λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και σχολίασε: «Είναι μια απλή υπόθεση η παράτασή της, αλλά προς το παρόν δεν βλέπουμε επαρκείς λόγους για να το πράξουμε. Ταυτόχρονα, η Socar ελπίζει να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα». Αξιοσημείωτη πάντως είναι η αναφορά του κ. Μαμάντοφ στον αγωγό Tap. «Eχουμε άλλα έργα στην Ελλάδα και θα προχωρήσουν. Ο Tap είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για μας», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.