ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών οι εξελίξεις για ΑΔΜΗΕ

10:56 - 10 Οκτ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Προ των πυλών οι εξελίξεις για ΑΔΜΗΕ
Λήγει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ στις 12 Οκτωβρίου. Η πώληση του Διαχειριστή είναι ανάμεσα στην λίστα με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου απόσχισης της θυγατρικής της ΔΕΗ, με διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το Δημόσιο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του placement θα οδηγήσει στην εφαρμογή του δευτέρου σταδίου, δηλαδή της δημιουργίας εταιρείας συμμετοχών που θα κατέχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ -και η οποία θα μπει στο χρηματιστήριο.

 

Την περασμένη εβδομάδα έληξε η προθεσμία για την ολοκλήρωση του due dilligence, ενώ οι δανειστές έχουν εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών. Η σύμβουλος της ΔΕΗ για την πώληση, HSBC, διενεργεί τη λογιστική αποτίμηση της αξίας του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος, στο πλαίσιο του προηγούμενου διαγωνισμού, το 2014 που αφορούσε στην πώληση του 66%, είχε αποτιμηθεί συνολικά στα 917 εκατ. ευρώ.

 

Στον τελικό γύρο συνεχίζουν η ιταλική TERNA, η κινεζική State Grid Corporation of China και πιθανότατα η γαλλική RTE, η οποία εκτιμάται ότι θα καταθέσει προσφορά σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υδροηλεκτρικών, την καναδικήHydro Quebec.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 10 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.