ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση ENERGA:Ένοχοι, αλλά εκτός φυλακής οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου

03:18 - 08 Φεβ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπόθεση ENERGA:Ένοχοι, αλλά εκτός φυλακής οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου
Την τελική απόφασή του για την πολύκροτη υπόθεση της Energa - Hellas Power, που συνδέθηκε με υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος που φτάνει τα 256 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο εταιρίες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο δημόσιο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία σε βάρος του Δημοσίου.

 

Στη φυλακή ο Αρ. Φλώρος και δύο ακόμη συγκατηγορούμενοί του. Οι βασικοί κατηγορούμενοι, Βασίλης Μηλιώνης και Αχιλλέας Φλώρος γλιτώνουν το κελί με περιοριστικούς όρους και μεγάλες εγγυήσεις.

 

Σύμφωνα με την απόφαση στη φυλακή οδηγούνται (από τους 11 συνολικά καταδικασθέντες) ο Άρ. Φλώρος, η Μαρία Σκλαβάκη, καθώς και ο κατηγορούμενος Πέτρος Νικολοθανάσης.  Αντίθετα στους υπόλοιπους επτά καταδικασθέντες το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην  εκτέλεση της ποινής τους, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους. 

 

Ανάμεσά τους και βασικός κατηγορούμενος. Βασίλης Μηλιώνης, στον οποίο χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης ύψους 60.000 ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο υιοθέτησε στο σύνολό της σχεδόν τα όσα είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας. 

 

Συγκεκριμένα, εκτός από τους Α. Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Μ. Σκλαβάκη και Π. Νικολοθανάση, το δικαστήριο αποφάσισε τα εξής για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες:

 

-Αχιλλέα Φλώρο: αναστολή στη εκτέλεση ποινής του με εγγύηση 300 χιλιάδων ευρώ.

 

-Στ. Σιαφάκα και Ν. Δεκόλη: αναστολή στην εκτέλεση των ποινών τους με εγγυήσεις 50.000 ευρώ για τον καθένα, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

 

-Βασίλη Μηλιώνη: αναστολή στην  εκτέλεση της ποινής του με εμφάνιση δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 70.000 ευρώ.

 

-Χ. Σμυρλιάδη: αναστολή εκτέλεση της ποινής του, με εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

 

-Βασίλη Δημητράκα και Κων. Κωνστάντο αναστολή με όρους.

 

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο πριν ανακοινωθεί η τελική απόφαση των δικαστών  για τον αν θα χορηγηθούν ή όχι αναστολές, ο Αρ. Φλώρος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι αν μπει στη φυλακή αυτό θα ισοδυναμεί με προσωπική και επιχειρηματική εξόντωσή του. Όπως είπε δεν έχει κανένα σκοπό να φύγει από την Ελλάδα και να αποφύγει τη Δικαιοσύνη. Το μόνο που ζητάει, είναι όπως είπε, να βρεθεί εκτός φυλακής για να συνεχίσει τον αγώνα του για δικαίωση. Το αίτημά του ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 03:28 - 08 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.