ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pyatt: Εντυπωσιακή η πορεία κατασκευής του ΤΑΡ

17:35 - 30 Ιουν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Pyatt: Εντυπωσιακή η πορεία κατασκευής του ΤΑΡ
Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελληνική Δημοκρατία, κ. Geoffrey Pyatt, επισκέφθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου ένα από τα εργοτάξια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρειο Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Pyatt επισκέφθηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή Θεοδόσια του Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία.

Ξεναγήθηκε στα έργα από ομάδα στελεχών του ΤΑΡ και της εργολήπτριας εταιρείας Bonatti-J&PAVAX, και παρακολούθησε από κοντά διαφορετικά στάδια της κατασκευής του αγωγού, όπως:

·         τοποθέτηση των σωληναγωγών σε σειρά 

·         εκσκαφή και διάνοιξη τάφρου 

·         καταβίβαση του αγωγού στην τάφρο

·         επικάλυψη με χώμα

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο κ. Πρέσβης δήλωσε βαθιά εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα και την ποιότητα της κατασκευής, αλλά και την έμφαση που δίδεται στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για την οποία όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι:

«Είναι τρομερά εντυπωσιακή η τεχνολογία που χρησιμοποιείται, η τόλμη του όλου έργου, η αξία των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται, η ποιότητα της δουλειάς που γίνεται [...] Εύχομαι όλοι στην Αθήνα να μπορούσαν να τα δουν όλα αυτά από κοντά, γιατί πιστεύω ότι θα ήταν πολύ υπερήφανοι για το έργο στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα συμβάλλοντας στην επίτευξή του».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.