ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Total: Στην ελληνική αγορά ΑΠΕ μέσω εξαγοράς της Eren

17:27 - 20 Σεπ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Total: Στην ελληνική αγορά ΑΠΕ μέσω εξαγοράς της Eren
Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μετά από αυτόν της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη χώρα μας η γαλλική Τotal με όχημα την Eren Renewable Energy S.A. του επιχειρηματία Π. Μουράτογλου.

Οπως επισήμως ανακοινώθηκε, η Total εισήλθε σε ποσοστό 23% στην Eren μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 237,50 εκατομμυρίων, ενώ θα έχει την επιλογή να αποκτήσει τον έλεγχο όλης της εταιρείας μετά πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Eren RE ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει χαρτοφυλάκιο 650 μεγαβάτ στις ΑΠΕ. Σϋμφωνα με την Καθημερινή, έχει θέσει στόχο για εγκαταστάσεις 3 γιγαβάτ μέσα σε πέντε χρόνια και τα κεφάλαια της Total θα συνεισφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην Ελλάδα, καθώς στη χώρα μας η Eren διαθέτει χαρτοφυλάκιο μονάδων ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά) ισχύος 156,9 MW.

«Η Total ενσωματώνει την κλιματική δράση στη στρατηγική της και αναζητά σταθερή ανάπτυξη στις τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα, ιδίως στις ΑΠΕ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τotal Πατρίκ Πουγιάν και συμπλήρωσε: «Μέσω της συνεργασίας με την Eren RE μοχλεύουμε μια ομάδα που έχει αποδείξει τις επιδόσεις της στην παραγωγή ΑΠΕ και επενδύουμε σε ένα πρόσθετο περιουσιακό στοιχείο, ώστε να επιταχύνουμε την κερδοφόρο μας ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας μας να γίνουμε η πιο υπεύθυνη μεγάλη πετρελαϊκή. Καλωσορίζουμε την Eren στον όμιλο Total!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Eren RE Πάρις Μουράτογλου δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική συμφωνία μας επιτρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με έναν μεγάλο ενεργειακό παίκτη, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ισχυρή βούληση για ανάπτυξη των ΑΠΕ και ένα μακροπρόθεσμο όραμα. Η θέση μας είναι παγκόσμια και η δύναμη της Total στις διεθνείς αγορές εκπροσωπεί μια τρομερή επιτάχυνση».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Πουγιάν κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, είχε προαναγγείλει το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την εγχώρια αγορά των ΑΠΕ.

«Εχουμε έναν ακόμη λόγο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα. Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Αιολικής και ηλιακής», είχε δηλώσει από την Αθήνα ο επικεφαλής της Total αναφερόμενος στις επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας του για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Έντυπη

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 20 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.