ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Energean: Τρία νέα συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου

17:03 - 30 Οκτ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τρία νέα οριστικά συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου (Gas Sales and Purchase Agreements - GSPAs) υπέγραψε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ η Energean Israel, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τα συμβόλαια υπογράφηκαν με τον όμιλο Dorad Energy και τις εταιρείες Ramad Negev Energy και Ashdod Energy του ομίλου Edeltech, που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο.

Οι συμφωνίες αφορούν την προμήθεια φυσικού αερίου από τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία βρίσκονται στην ΑΟΖ του Ισραήλ και ανήκουν κατά 100% στην Energean Israel. Με βάση τις δύο συμφωνίες, σε ένα διάστημα 14 ετών, η Dorad θα λάβει συνολικά 6,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και οι εταιρείες Ramat Negev και Ashdod συνολικά 2,65 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα συγκεκριμένα κοιτάσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόοδο που καταγράφηκε τόσο γρήγορα στην οριστικοποίηση αυτών των συμφωνιών. Ο ιδιωτικός τομέας του Ισραήλ εκμεταλλεύεται τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρει η Energean. Οι εταιρείες που υπογράφουν συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Karish και Tanin ενισχύουν τη θέση τους στην εγχώρια αγορά και διασφαλίζουν την προμήθεια φυσικού αερίου για το μέλλον».

«Ως τώρα, η Energean έχει υπογράψει με τους ομίλους της Dalia, της Dorad και της Edeltech οριστικές συμφωνίες για την πώληση συνολικά 33 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Η Energean έχει ήδη διασφαλίσει έσοδα της τάξης των 3 δισ. δολαρίων, με βάση τις ρήτρες Take or Pay που έχουν συμπεριληφθεί στις συμφωνίες. Έχουμε προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίων σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και εργαζόμαστε για την επίτευξη όλων των καθοριστικών στόχων του project, η οποία είναι απαραίτητη για τη λήψη της τελικής Επενδυτικής Απόφασης», τόνισε.

Τα κοιτάσματα Karish και Tanin, τα οποία ανήκουν στην Energean Israel, θυγατρική της Energean και του επενδυτικού οργανισμού Kerogen Capital, διαθέτουν συνολικά δυνητικά (2C) αποθέματa 2,4 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 33 εκατ. βαρέλια ελαφρών ρευστών υδρογονανθράκων που αντιστοιχούν συνολικά σε περίπου 430 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.