ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Κοινοπραξία εισπρακτικών στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών

14:35 - 06 Νοε 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Κοινοπραξία εισπρακτικών στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Την απόφαση να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες έχει λάβει σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με στέλεχος επικοινωνίας της ΔΕΗ το έργο θα ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών με συμμετοχή της αμερικανικής Finacity Corporation. Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος είναι εξειδικευμένος στις τιτλοποιήσεις και θα εισφέρει την εμπειρία στη διαχείριση χρεών.

Υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.ά. θέματα θα είναι οι εταιρείες IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA RESEARCH A.E. και NIKOΛAOΣ A. ANΔPIKOΠOYΛOΣ KAI ΣYNEPΓATEΣ ΔIKHΓOPIKH ETAIPEIA.

Σύμφωνα με τη προκήρυξη του διαγωνισμού ο σύμβουλος ζητείται να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών, να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους, να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων,να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων, υποστήριξης της υλοποίησής του και να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που συναφθούν.

Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών.

Εκκρεμεί, πάντως, ακόμα η έγκριση της απόφασης για ανάθεση της σύμβασης από το δ.σ. της ΔΕΗ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.