ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

REDEX: Συμφωνία με την ISOMAT στην εξοικονόμηση ενέργειας

12:06 - 24 Ιαν 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
REDEX: Συμφωνία με την ISOMAT στην εξοικονόμηση ενέργειας
Επιχειρηματική συμφωνία με στόχο την εφαρμογή και υλοποίηση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στην εταιρεία ISOMAT υπέγραψε η REDEX.

Μέσα από την αναφερόμενη συνεργασία η ISOMAT προσδοκά, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ενεργειακού της κόστους και τη συρρίκνωση των εκπομπών ρύπων CO2 προς το περιβάλλον σε μία προσπάθεια εξέλιξης της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και του επιπέδου της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδικότερα η εν λόγω συνεργασία έχει ως στόχο, την βελτιστοποίηση ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος με συστήματα P.Q.O.S. (Power Quality Optimization Systems) μελετημένα και σχεδιασμένα από την REDEX, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στις παραγωγικές γραμμές του εργοστασίου της ISOMAT στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, διαθέτει σύγχρονα εξοπλισμένα και πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα παραγωγής και συσκευασίας με παραγωγική δυναμικότητα 1.500 τόνους ημερησίως. Σημειώνεται ότι η εταιρία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω εξαγωγικών πωλήσεων.

Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία με τη ISOMAT ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDEX Κωνσταντίνος Τερζητάνος τόνισε ότι: «Είναι κοινός τόπος ότι κομβικό σημείο για την επιτυχημένη λειτουργία μιας βιομηχανίας είναι η απομείωση των λειτουργικών της δαπανών. Η εξειδίκευση μας στην εφαρμογή προηγμένων τεχνολογικών λύσεων, που πετυχαίνουν τη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας και του κόστους συντήρησης των εγκαταστάσεων, αποτελεί παρακαταθήκη για την επίτευξη του στόχου πτώσης των δαπανών μιας βιομηχανίας, με αποτέλεσμα πλέον να εγγυόμαστε ακόμη και τον χρόνο απόσβεσης της εκάστοτε επένδυσης».

Υπογραμμίζεται ότι το σύνολο των ενεργειακών έργων που έχει αναλάβει η REDEX την τελευταία 4ετία:

  • ξεπερνά τα 40MVA (40.000KVA) εγκατεστημένης ισχύος,
  • έχει υπερβεί κατά 35% τα ελάχιστα εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης,
  • οι επενδύσεις αποσβένονται κατά Μ.Ο σε λιγότερο από 2 έτη,
  • η εφαρμογή τους έχει οδηγήσει σε μείωση >10.000tn ρύπων CO2.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πέραν των λύσεων βελτιστοποίησης ποιότητας ισχύος η REDEX προσφέρει άμεσα εφαρμόσιμες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας μέσω επεμβάσεων στον φωτισμό, στο κτιριακό κέλυφος, στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, στα συστήματα πεπιεσμένου αέρα, στα συστήματα βιομηχανικής ψύξης κλπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.