ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΡΑΕ: Πράττουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον

15:11 - 02 Φεβ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΑΕ: Πράττουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον
Απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο δημοσίευμα του Reporter.gr "Πολύ αρρύθμιστη η ΡΑΕ..."

Αναλυτικά, η ΡΑΕ αναφέρει:

"Με έκπληξη αναγνώσαμε τα ανακριβή και παραπλανητικά περιστατικά που αναφέρονται στο δημοσίευμά σας και τα οποία συγχέουν τα εσωτερικά ζητήματα της Αρχής με τις εποπτικές και ρυθμιστικές αρμοδιότητες της ΡΑΕ.

Η Ολομέλεια της Αρχής έχοντας πλήρη επίγνωση του ειδικού βάρους των αρμοδιοτήτων της για την αντιμετώπιση των ενεργειακών θεμάτων της αγοράς και με προσήλωση στο τεράστιο φορτίο που έχει αναλάβει τα τελευταία έτη, συνεχίζει απρόσκοπτα την παραγωγή του έργου της και εξακολουθεί να ενεργεί και να πράττει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιούνται με δραματική υποστελέχωση.

Καμία νόμιμη εσωτερική διαδικασία δεν πλήττει την ομαλή λειτουργία και το έργο της Αρχής. Εν  προκειμένω δε, ουδεμία διάσταση απόψεων υπήρξε μεταξύ του Προέδρου και του Αντιπροέδρου Α’ για το ζήτημα της νομιμότητας των διαδικασιών, ούτε άλλη εισήγηση του Αντιπροέδρου Α’ προς τον Πρόεδρο για το χειρισμό του θέματος, όπως αναληθώς αναφέρεται στο  σχετικό δημοσίευμα, σύμφωνα και με  ρητή δήλωση του Αντιπροέδρου A’. Επίσης, το περιγραφόμενο κλίμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και προφανώς «ανακρίσεις» δεν διεξάγονται στην Αρχή ούτε έχει περιέλθει εις γνώση της Αρχής μηνυτήρια αναφορά.

Θωρούμε λοιπόν ότι η ανωτέρω δημοσιογραφική αστοχία οφείλεται στο γεγονός της εκ μέρους σας μη διασταύρωσης των πραγματικών περιστατικών με τη Διοίκηση της ΡΑΕ και παρακαλούμε να ανασκευαστούν οι πληροφορίες που οδήγησαν σε λανθασμένες εντυπώσεις. Θα παρακαλούσαμε επίσης, εφεξής, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ζητήματα που αφορούν στην Αρχή να διασταυρώνονται προκειμένου να μην θίγεται αναίτια η ΡΑΕ".

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.