ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα βήματα για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα

13:51 - 14 Φεβ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τα βήματα για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσεις το λογαριασμό του ρεύματός σου χωρίς να κουραστείς και με πολύ απλά βήματα, βοηθώντας παράλληλα και το περιβάλλον.

Ας δούμε 5+1 εύκολους τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

1.      Κλείσε τις ηλεκτρικές συσκευές.

Μην αφήνεις τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής καθώς σπαταλούν και ρεύμα και χρήμα. Η τηλεόραση και ο υπολογιστής αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

2.      Άλλαξε πάροχο ρεύματος

Το ρεύμα που προσφέρεται από τις εταιρείες ρεύματος είναι ακριβώς το ίδιο, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή. Η διαφορά βρίσκεται στην τιμολόγησή του.

Για να σου λυθούν τα χέρια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες σύγκρισης, όπως το energymarket.gr, που σε βοηθάνε να συγκρίνεις εντελώς δωρεάν τα προγράμματα που προσφέρουν οι πάροχοι ρεύματος ούτως ώστε να βρεις το ιδανικό για τις ανάγκες σου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

 

3.      Ρύθμισε σωστά το θερμοστάτη και το κλιματιστικό

Η κατάλληλη θερμοκρασία για το θερμοστάτη είναι 19-21 °C. Έστω και ένα βαθμό να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία, καταναλώνεις 1 - 2% περισσότερη ενέργεια. Όσον αφορά το κλιματιστικό, η ιδανική θερμοκρασία για το καλοκαίρι είναι οι 26°C και 20°C για το χειμώνα! Ρυθμίζοντας, λοιπόν, κατάλληλα τη θερμοκρασία θα σπαταλάς λιγότερη ενέργεια και συνεπώς και χρήμα.

 

4.      Πλύσιμο ρούχων

Εάν πλένεις τα ρούχα σου στους 40 °C ή και παραπάνω, δοκίμασε να τους μειώσεις στους 30 °C. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να ρίξεις το κόστος. Εξάλλου, σήμερα τα περισσότερα πλυντήρια λειτουργούν πολύ καλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

 

5.      Τι είδους λάμπες χρησιμοποιείς;

Αν χρησιμοποιείς τις παραδοσιακές λάμπες, ίσως ήρθε ο καιρός να τις αλλάξεις με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Σκέψου ότι 10 λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να σου εξοικονομήσουν 30€ το χρόνο!

 

6.      Προτίμησε ηλιακό θερμοσίφωνα

Ζούμε στην Ελλάδα όπου ο ήλιος είναι άφθονος. Γιατί, λοιπόν, να μην έχεις έναν ηλιακό θερμοσίφωνα από τη στιγμή που μπορείς να εξοικονομήσεις μέχρι και 60%;

Τα παραπάνω βήματα θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λογαριασμό του ρεύματός σου, αλλά για να πληρώσεις σίγουρα λιγότερο βεβαιώσου ότι σύγκρινες τις προσφορές που διαθέτουν οι μεγαλύτεροι πάροχοι ρεύματος!

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 14 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.