ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς συνεργασία ΕΛΠΕ - Repsol για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο Κύριο

16:25 - 05 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Προς συνεργασία ΕΛΠΕ - Repsol για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο
Συνεργασία-έκπληξη φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ελληνικά Πετρέλαια θα διεκδικήσουν το οικόπεδο του Ιονίου μαζί με την ισπανική Repsol, σε μια αναπάντεχη συνεργασία αφενός λόγω της συμμαχίας της Repsol με την Energean στα Γιάννενα, αφετέρου λόγω της δικαστικής διαμάχης που έχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια με την Energean για την υπόθεση των σεισμικών ερευνών στη Λεκάνη του Πρίνου.

Η Energean είχε μονομαχήσει με τα ΕΛΠΕ και στη διεκδίκηση του χερσαίου οικοπέδου της Άρτας - Πρέβεζας, που τελικά παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Εάν επιβεβαιωθεί η συμμαχία ΕΛΠΕ-Repsol θα αποτελέσει πλήγμα για την Energean που έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο Ισραήλ. Σύμφωνα όμως με μια διαφορετική ανάγνωση, μπορεί να βάλει τις βάσεις για το τέλος της διαμάχης μεταξύ Energean και ΕΛΠΕ.

ΕΛΠΕ αναμένεται να υποβάλουν προσφορά και για τα δύο οικόπεδα της Κρήτης με την ExxonMobil και την Total, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η ιταλική Eni, η οποία έχει αγοράσει σεισμικά δεδομένα. Μικρές είναι οι πιθανότητες συμμετοχής της αμερικανικής Noble Energy και της ισραηλινής Delek.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις τρεις θαλάσσιες περιοχές (δύο στην Κρήτη και μία στο Ιόνιο) λήγει σήμερα στις 17.00.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 05 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.