ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ: Άνοιξε η πλατφόρμα-Όροι και Προϋποθέσεις

09:37 - 13 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ: Άνοιξε η πλατφόρμα-Όροι και Προϋποθέσεις
Μετά από συνεχείς αναβολές, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ" στην ηλεκτρονική διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για επιδότηση έως και 70%, με κριτήρια το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα αλλά και την οικογενειακή κατάσταση.

Η κατάθεση και η διεκπεραίωση των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ενώ ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει χρηματοπιστωτικό οργανισμό, αν επιθυμεί τη λήψη δανείου. Από την ίδια πλατφόρμα, θα ενημερώνεται για την πορεία της ένταξής του στο πρόγραμμα.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή

Για την είσοδο στο πρόγραμμα είναι απαραίτητο να υπάρχουν τα εξής:

  • Η κυριότητα του ακινήτου, που πρέπει να είναι κύρια κατοικία.
  • Οι κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet.
  • Η νομιμοποίηση τυχόν πολεοδομικών παραβάσεων.
  • Το ενεργειακό πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει την χαμηλή ενεργειακή απόδοση του ακινήτου, που πρέπει να είναι κατηγορίας Δ ή χαμηλότερα

Σημειώνεται ότι κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση.

Προϋποθέσεις

Δικαίωμα για να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να πληρούν δύο βασικές προϋποθέσεις:

α. Να κατέχουν την κυριότητα (πλήρη ή υψηλή) ή την επικαρπία σε συγκεκριμένο ακίνητο.

β. Ο προϋπολογισμός των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 250 Ευρώ/m2. Και το σύνολό του να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Τα SOS της πλατφόρμας

Οι χρήστε θα πρέπει όμως λάβουν υπόψη πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής ανά περιφέρεια θα κλείνει αμέσως μόλις εξαντληθούν τα κεφάλαια που της αναλογούν.

Με άλλα λόγια, όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να μπει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί μπορεί και να μην υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια όταν μπείτε. Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 292,2 εκατ. ευρώ.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η είσοδος στο σύστημα γίνεται μετά πολλών εμποδίων, πιθανότατα λόγω υπερφόρτωσής του, καθώς το ενδιαφέρον είναι μαζικό.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 13 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.