ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: 1δισ. ευρώ ρευστότητα στη ΔΕΗ-Στη Βουλή η πώληση λιγνιτών

14:45 - 16 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σταθάκης: 1δισ. ευρώ ρευστότητα στη ΔΕΗ-Στη Βουλή η πώληση λιγνιτών
Την κατάθεση του νόμου στη Βουλή για την πώληση λιγνιτών της ΔΕΗ προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, την απόσχιση των μονάδων, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τη ΔΕΗ και θέματα διασφάλισης των εργασιακών.

Ο υπουργός αντέκρουσε τις  αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ υπογραμμίζοντας ότι δημόσιο βοήθησε με τρεις κινήσεις την εταιρεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταθάκης οι κινήσεις είναι: με την εξόφληση των ΥΚΩ 2012 -2015 ύψους 360 εκατ. ευρώ, την υπογραφή συμβολαίου του Δημοσίου με τη ΔΕΗ αλλά και με την πώληση του ΑΔΜΗΕ, εξασφαλίστηκε πρόσθετη ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ, που έδωσε στη ΔΕΗ μεγάλη δυναμική και τη βοήθησε να εξομαλύνει τις χρηματοροές της.

Σχετικά με την απελευθέρωση ανέφερε  ότι δεν έχει τεθεί θέμα πώλησης των δικτύων διανομής. Για την αγορά του φυσικού αερίου είπε ότι προστατεύτηκε ο ρόλος της ΔΕΠΑ, η οποία προχωρά στην πλήρη εξαγορά της ΕΠΑ Αττικής, ενώ αποχωρεί από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.