ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Έργο σημαντικό για την κοινωνία η διασύνδεση των Κυκλάδων

13:58 - 19 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τσίπρας: Έργο σημαντικό για την κοινωνία η διασύνδεση των Κυκλάδων
Έργο μείζονος σημασίας, όχι μόνο για τις Κυκλάδες, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Σύρου, Γιώργο Μαραγκό, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς της πόλης, καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων στο Ναυπηγείο Νεωρίου της Σύρου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής που το έργο ολοκληρώνεται μετά από δεκαετίες, «δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στα νησιά των Κυκλάδων και ένα πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Τόνισε ότι με την ολοκλήρωση και των επόμενων φάσεων του έργου στα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξει πολύ σημαντική εξοικονόμηση πόρων που υπολογίζεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση στους καταναλωτές και στις ΥΚΩ, άρα η εξοικονόμηση δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών, αλλά του συνόλου της χώρας.

Σημείωσε το περιβαλλοντικό όφελος, την προοπτική για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ενεργειακή επάρκεια. Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, όταν όλες οι Κυκλάδες θα έχουν ενταχθεί στο κεντρικό σύστημα, θα υπάρχει πολύ σημαντική αναπτυξιακή δυναμική γιατί το καλώδιο αυτό λειτουργεί αμφίδρομα, και θα είναι πολύ σημαντικό κίνητρο για επενδύσεις στις ΑΠΕ.

Σε 2-3 μήνες επαναλειτουργεί το Νεώριο

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ευτυχής για τις εξελίξεις στο θέμα του Νεωρίου της Σύρου, καθώς «μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες και μεγάλες δυσκολίες, καταφέρνουμε να βρούμε λύση, να ξεμπλέξουμε αυτόν τον γόρδιο δεσμό και να δώσουμε αναπτυξιακή δυναμική σε ένα ναυπηγείο με πολύ μεγάλη παράδοση που χαρακτήριζε για δεκαετίες το νησί».

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα ξεκινήσει και πάλι η δουλειά και η παραγωγή στα ναυπηγεία της Σύρου.

«Αυτό θα είναι ένα δείγμα χειροπιαστό ότι πράγματι βγαίνουμε από την κρίση» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι δεν επαρκούν οι θετικοί δείκτες αλλά πρέπει να αποτυπώνονται και σε χειροπιαστά πράγματα στην ζωή των ανθρώπων. «Προχωράμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος σε θέσεις εργασίας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 19 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.