ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες για να «σωθούν» τα βενζινάδικα Κύριο

09:43 - 21 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέα προϊόντα και υπηρεσίες για να «σωθούν» τα βενζινάδικα
Η πτώση του τζίρου στα πρατήρια καυσίμων λόγω της κρίσης και της υπερφορολόγησης του κλάδου έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις να «αναζητήσουν» νέα προϊόντα και υπηρεσίες για να προσθέσουν στην γκάμα τους ώστε να ενισχύσουν τα οικονομικά τους.

 Έτσι μέχρι σήμερα καφέ, μίνι σούπερ μάρκετ, καθαριστήρια, ακόμη και σημεία εστίασης έχουν βρει στέγη σε βενζινάδικα καθώς οι σταθμοί καυσίμων δίνουν ευκαιρίες εύκολης στάθμευσης, χρόνου διάθεσης από τους καταναλωτές αλλά και προθυμία «σπατάλης» λίγων ευρώ μαζί με το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ. Τελευταίο «απόκτημα» στη λίστα αυτή φαίνεται να είναι οι υπηρεσίες εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και τυχερών παιχνιδιών.  Ο λόγος για τα 540 πρατήρια της Revoil που το τελευταίο διάστημα έχουν υποστεί ένα εκτεταμένο λίφτινγκ.

Στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίθηκε η αλλαγή του καταστατικού και πλέον προστίθεται στους  σκοπούς  της εταιρείας  η εμπορία,  η  προμήθεια, η παραγωγή ηλεκτρικής  ενέργειας  όπως  και η διαμεσολάβηση  και  παροχή εργασιών  και εν γένει προϊόντα που σχετίζονται με την αγορά τυχερών παιγνίων. Πάντως πληροφορίες από την εταιρία αναφέρουν ότι για τη Revoil κύρια ενασχόληση  ήταν  και παραμένει η αγορά  καυσίμων, αλλά ότι η όλη κίνηση έγινε μετά από αίτημα  των πρατηριούχων που  επιθυμούν να  αναλάβουν  κι άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν επαφές με τον ΟΠΑΠ για την πώληση ΣΚΡΑΤΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της κρίσης σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ του 2016 ο αριθμός των βενζινάδικων που φέρουν σήμα εταιριών εμπορίας έφτασε το 2016 στα 5.367, ενώ το 2009 ήταν 6.472. Δηλαδή έκλεισαν σε έξι χρόνια 1.105 πρατήρια ή λιγόστευσαν κατά 20%. Μάλιστα το από αυτά, τα 307 έκλεισαν μέσα σε ένα έτος, το 2015.

Αυτό την ώρα που ένα βενζινάδικο θα πρέπει να έχει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας για να καταβάλλει τους φόρους αλλά και τις απαιτήσεις των εταιριών που είναι πάντα σχεδόν σε μετρητά. Είναι ενδεικτικό ότι από ένα μέσο  μηνιαίο  τζίρο  ενός πρατηρίου των 100.000 ευρώ  τα 75.000 ευρώ αντιστοιχούν  σε  φόρους  των  καυσίμων.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 21 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.